Artikelen

50+ Dating in de lente

De lente, het seizoen van de liefde! Overal wordt nieuw leven geboren, de bomen staan in bloei en de bloemen staan volop te schitteren. Maar wat is 50+ dating in de lente? En wat zijn leuke dates in het voorjaar?

Hoe kan het dat juist de lente dit magische effect heeft op 50+ dating?

 • Het meest voor de hand liggende antwoord is toch wel dat mensen meer naar buiten gaan. Het wordt warmer, je voelt de eerste zonnestralen op je lichaam en als je naar buiten kijkt zie je alles bloeien. Je ruikt de lente, je ziet de lente en je voelt de lente. Als de zon schijnt, en de terrassen weer open gaan, zijn mensen automatisch gelukkiger.
 • Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je minder kleding aantrekt. Natuurlijk is die ene favoriete trui heerlijk om in de winter aan te hebben als je op de bank zit, maar nu het lente is wil je een jurk of rok aan, of in ieder geval iets meer comfortabel en luchtig.
 •  Als je een date hebt in de winter is het natuurlijk aan het eind van de middag al donker, dus wil je het liefst gelijk naar huis. Maar in de lente is het lang licht, en warmer, en dus ben je eerder geneigd nog even lekker naar het park te gaan, of op een terrasje te gaan zitten.
 •  Qua plannen van een date is het ook makkelijker in de lente. Waar je in de winter liever een date ergens binnen organiseert, kan dat in de lente natuurlijk prima buiten! Al is het maar in de achtertuin, met de kaarsjes aan en een lekkere fles wijn, dat kan al genoeg zijn voor een vervolg.
 •  In de lente voel je je gelukkiger, en dat straal je natuurlijk uit. Iedereen weet dat geluk begint bij jezelf, en de lente helpt je daar graag aan mee! En als jij je gelukkiger voelt, zullen anderen zich sneller tot je aangetrokken voelen.

Maar wat ga je dan doen?

 Oké, je wilt dus een date plannen maar, wat ga je doen? Het is lente, het is lekker weer, dus je hebt heel erg veel opties! 50+ dating in de lente verschilt eigenlijk niets van een date voor bijvoorbeeld 20 plussers. Misschien zijn de opties juist wel groter, omdat je als 50 plusser van andere dingen houdt, als iemand van 20!

Het belangrijkste is dat je iets doet wat jullie allebei leuk vinden. En of dat nou een picknick is, of een dagje struinen over een markt, dat maakt allemaal niets uit.

Hieronder vindt je een lijst met tips die je kunt doen tijdens een date. Maar je kunt het natuurlijk ook combineren. Het ligt er een beetje aan of jullie er een hele dag op uit willen gaan, of liever maar een paar uurtjes. Als het een eerste date is, zou ik niet gelijk een hele dag op stap gaan, maar als jullie al meerdere dates hebben gehad, kan dat prima.

50+ Dating Tips voor jouw perfecte date!

Actieve date:

 • Samen lekker rondstruinen door de stad, de natuur of in het bos bijvoorbeeld. Ook kun je, als jullie daarvan houden, naar een mooi kasteel gaan. Daarna lekker een terrasje pakken of ergens een ijsje eten en je date is compleet!
 • Als jullie allebei wel van wat spanning houden, is een pretpark misschien wel een optie. Walibi kan een leuk idee zijn, maar als dat iets te heftig is, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld De Efteling.
 • Als jullie liever een beetje sportief willen doen, maar toch ook verkoeling willen zoeken, dan kunnen jullie altijd nog gaan zwemmen. Lekker samen dobberen en wat kletsen, of baantjes trekken, het kan allebei.
 • Misschien niet de eerste keuze, maar minigolven kan ook heel erg leuk zijn! Het is waarschijnlijk al een hele tijd geleden, maar des te leuker is het! Gegarandeerd dat jullie de slappe lach krijgen, omdat het niet gaat zoals jullie willen.

Recreatieve date:

 • Als het warmer is en langer licht blijft, is samen gaan varen natuurlijk een hele goede keuze! Huur een bootje, neem wat te eten en te drinken mee en geniet samen op het water, en van de zon!
 • Een romantische picknick is ook altijd een goed idee. Zorg dat je hapjes en drankjes meeneemt die jullie allebei lekker vinden. Eventueel een radio voor wat leuke muziek. Wil je het heel zoetsappig hebben, dan kunnen jullie elkaar natuurlijk aardbeien voeren.
 • Wat is er nou lekkerder dan tijdens een heerlijke warme middag aan het strand zitten? Zoek een leuke strandtent op in bijvoorbeeld Bloemendaal of Noordwijk aan Zee. Samen genieten van een drankje, een hapje, de zon en de zee, en ondertussen mensen kijken en kletsen.
 • Niet het meest voor de hand liggende, wél ontzettend romantisch; een date in een luchtballon! Samen genieten van het geweldige uitzicht en ondertussen een goed gesprek voeren.

 Je ziet het, keuze genoeg voor een leuke date in de lente! Natuurlijk kun je dit alles ook altijd combineren met een lunch of diner, of voeg twee tips samen voor een heerlijke, lange dag samen. Het is maar net wat je er zelf van maakt natuurlijk.

Maar waar moet je beginnen met 50+ Dating?

Allereerst is het een kwestie van een goede 50+ dating site vinden. Een goede 50+ dating site onderscheidt zich door eenvoudiger te zijn dan een site voor jongeren dating. Natuurlijk is het spannend als je uiteindelijk op date gaat! Zeker als dit je eerste date is met die persoon, en je het waarschijnlijk al een hele tijd niet hebt gedaan, is het misschien een beetje een eng idee.

Maar dat is nergens voor nodig!

Iedereen heeft zenuwen voor een date. Of het nou de eerste is in tijden, of de derde in twee weken tijd, gezonde spanning is er altijd. En dat is ook goed, want als je het niet spannend zou vinden, kijk je er ook niet naar uit, en zal je er uiteindelijk dus ook minder van genieten.

Het beste wat je kunt doen, is jezelf zijn. Als jij je anders voordoet, heeft je date gelijk een ander beeld van je. Mocht het zo zijn dat jullie een vervolgdate gaan plannen, en je bent dan meer op je gemak, en dus ook jezelf, zal je date vrij snel doorhebben dat hij/zij ineens een ander persoon voor zich heeft.

Ik hoop dat je door middel van dit artikel wat meer inspiratie hebt kunnen krijgen, zodat ook jullie kunnen genieten van een heerlijke date in de lente!

info@datecentrale.nl50+ Dating in de lente

Related Posts