Artikelen

50liefde.nl Review – Doelgroep, Functies en Kosten

Gratis Inschrijven op 50liefde

Wanneer je als 50+’er op zoek bent naar een 50+ dating site, zal je er een hoop tegenkomen. Veel van deze datingsites vergeten echter dat 50+ dating een heel andere tak van sport is, dan normale dating. Gelukkig is 50liefde een senioren dating site die dit begrijpt. Er is gedacht aan een helder systeem, dat niet lastig te begrijpen is. Alles is te bereiken via het menu, waardoor je niet eindeloos door allerlei pagina’s heen hoeft te klikken.

Op welke doelgroep richt 50liefde.nl zich?

De minimale leeftijd om in te schrijven op 50liefde.nl is 40. Dit aangezien je ook op zoek kan zijn naar mensen van rond de 50. Voor late veertigers is dit ook ideaal, hierdoor kan je ook gebruik maken van een eenvoudige dating site, die het meeste werk voor jou doet. Fijn is ook dat alleen mensen zich kunnen inschrijven, die op zoek zijn naar een serieuze vriendschap of serieuze relatie. Hierdoor ben je er zeker van dat de mensen op de website grotendeels dezelfde intenties hebben.

Het grote voordeel dat er zo op de 40-50+’ers wordt ingespeeld, lees je vooral bij de mogelijkheden meer over. Je kunt als homoseksuele 50+’er of lesbische 50+’er ook prima terecht op deze dating site.

Hoe gaat het aanmelden op 50liefde.nl?

Wanneer je op 50liefde bent aangekomen, zie je aan de rechterkant direct de mogelijkheid om je te registreren. Je geeft aan of je een man of vrouw bent, en waar je naar op zoekt bent. Vervolgens kies je nog een leuke gebruikersnaam. Aangezien het een serieuze datingsite is, is het goed om het dichtbij jezelf te houden en bijvoorbeeld te kiezen voor je echte naam, of bijnaam, als gebruikersnaam.

Hierna klik je op ‘Ga verder’ en zal er nog om je e-mail adres en wachtwoord worden gevraagd. Nadat je deze hebt ingevuld kun je op ‘Nu gratis aanmelden!’ klikken, waarna je direct verder kan met het invullen van je profiel. Je vult je persoonlijke gegevens in, geeft een beschrijving van jezelf en van waar je naar op zoek bent. Er is een uitgebreid aantal profielvelden, waardoor je beter gematcht kan worden aan andere leden. Wat in positieve zin opvalt is dat je iets moet ingeven in de ‘Over mij’ en ‘Wat ik zoek’ velden. Hierdoor valt er op ieders profiel iets te lezen over hem of haar, en waar de persoon naar op zoek is. Veel lege, niet interessante profielen zal je dus niet snel tegenkomen.

Na het vastleggen van de ingevulde profielvelden kan je direct een profielfoto plaatsen en je hobby’s en interesses specificeren. Ook dit helpt in de zoektocht naar je ideale partner, op deze manier zal je meer personen te zien krijgen die aansluiten op jouw hobby’s en interesses. Vooral leuk als je iemand zoekt om mee te wandelen, musea mee te bezoeken of voor een theatervoorstelling.

Na deze stap ben je ingelogd en is je profiel (bijna) compleet.

Meer hulp nodig bij online flirten?

Wat zijn de mogelijkheden op 50liefde?

Als gratis lid is er veel mogelijk, zo is het registreren van een account gratis, het volledig invullen van je profiel, inclusief profielfoto en foto’s op je profiel. Om te bekijken of interesse wederzijds is kan je een smile sturen. Als je een aantal leden een smile stuurt en je krijgt reactie, dan is het zeker nuttig om een lidmaatschap aan te schaffen, om de gesprekken voort te kunnen zetten.

Verder kan je als gratis lid gebruik maken van de (beperkte variant van de) match-game en ontvang je partnervoorstellen. De zoek functie is ook beperkt te gebruiken als gratis lid. Op deze manier kan je een goede impressie van de 50+ dating site krijgen.

Wat is de match-game?

De match-game is een spel dat je direct rechts op de home pagina tegen komt. Je krijgt een foto en een naam te zien, op basis van die gegevens beslis je of je iemand leuk vindt. Zo ja, dan klik je op het vinkje. Zo nee, dan klik je op het kruisje aan de rechter kant.

Op deze manier kan je snel meerdere profielen langsgaan, uiteraard kan je de persoon ook een bericht sturen, als je het niet met een match af wilt doen. Wanneer iemand bij jou op het vinkje klikt zijn jullie een match. Wie je matches zijn kan je bekijken onder ‘Profielen’ – ‘Mijn Matches’. Het leuke is dan dat je al weet dat je elkaar leuk vindt, nog voordat het berichten versturen begint!

Omdat dit op basis van foto’s werkt, is een profielfoto verplicht om mee te doen aan de match-game

Wat zijn partnervoorstellen?

Wellicht kan je nog herinneren dat er bij het aanmelden enkele persoonlijke gegevens, hobby’s en interesses ingevuld moesten worden. Deze gegevens komen optimaal tot hun recht bij de partnervoorstellen. Dit zijn voorstellen die gedaan worden op basis van overeenkomsten in het profiel.

Stel je woont in dezelfde provincie, hebt dezelfde hobby’s, rookt niet en je hebt geen kinderen, net als een ander lid op de datingsite. Hier komt dan een bepaald percentage uit, waar uit blijkt hoe goed jullie bij elkaar passen. Je krijgt dagelijks adequate partnervoorstellen, waarmee het ijs ook al gebroken is.

Iemand waar je voor een hoog percentage mee overeenkomt, kan je simpelweg aanschrijven met de mededeling dat je een partnervoorstel kreeg waar dit uit naar voren kwam! Het percentage komt ook terug op de individuele profielen. Bij iedereen zie je het succespercentage. Een lager percentage hoeft niet te duiden op een minder goed voorstel, er kunnen eigenschappen niet overeenkomen die je wellicht helemaal niet belangrijk vindt.

Het loont dus altijd de moeite om de partnervoorstellen te bekijken en van hieruit berichten te versturen, of smiles aangezien gratis leden de voorstellen ook ontvangen, om zo gericht mogelijk te daten.

Wat kan ik als betalend lid extra doen?

Als betaald lid geniet je uiteraard ook van deze voordelen, en nog veel meer voordelen. Zo kan je alle functies onbeperkt gebruiken. Onbeperkt berichten uitwisselen en onbeperkt gebruik maken van de match-game bijvoorbeeld. Enkele functies die alleen te gebruiken zijn met een Premium Lidmaatschap:

Onzichtbare modus inschakelen

Wanneer je de onzichtbare modus inschakelt, is het voor andere leden onmogelijk om je tegen te komen op de dating site. Dit is mooi meegenomen wanneer je op zoek bent naar een vriendschap, maar getrouwd bent bijvoorbeeld. Of wanneer je geen zin in pottenkijkers hebt, omdat je al een lopend gesprek hebt en daar prima tevreden over bent.

Bezoekers van je profiel bekijken

Wanneer iemand je profiel bezoekt is het fijn om te weten wie je profiel bezocht. Dit kan je gelukkig ook zien, waardoor jij ook een kijkje kan nemen bij degene die jou interessant genoeg vond om open te klikken! Wellicht is het een verlegen persoon, maar val je wel in de smaak. Goede stap om dan zelf het initiatief te nemen en een berichtje te sturen.

Uitgebreid zoeken

Met de uitgebreide zoek mogelijkheid kan je eigenlijk op alle eigenschappen en profielvelden zoeken, die je in het begin hebt ingevuld. Op deze manier kan je zeer specifiek zoeken. Handig, wanneer je bijvoorbeeld specifiek op zoek bent naar iemand die niet rookt, niet drinkt, een bepaalde eigenschap heeft of een bepaalde religie.

Contactgarantie

Vanaf het 6-maandelijkse Premium lidmaatschap is er sprake van contactgarantie. Dit houdt in dat je gegarandeerd contact krijgt met andere leden. Het gaat dan over actieve conversaties, met minimaal 10 berichten in een gesprek. Informeer bij de 50liefde klantenservice voor de exacte voorwaarden van de contactgarantie.

Blokkeren van andere gebruikers

Hoe vervelend is het als iemand je berichten blijft sturen, terwijl je meermaals duidelijk hebt proberen te maken dat je hier niet van gediend bent? Mede om deze reden is het mogelijk om een ander lid, via zijn/haar profiel, te blokkeren. Uiteraard kan dit ook om andere redenen zijn, het staat je vrij de perso(o)n(en) te blokkeren die je wilt. Fijn is ook dat je dit ook weer ongedaan kan maken. Zo heb je zelf de regie in handen over wie met jou in contact kan komen, en jou kan zien op de datingsite.

Vergelijk alle datingsites met de handige Datingsite Vergelijker

Kosten en betalingsmogelijkheden

Om de volledige diensten te benutten heb je een Premium Lidmaatschap nodig. De kosten voor de verschillende pakketten zijn als volgt:

 • 3 maanden Premium – €29,99 per maand – €89,97 totaal
 • 6 maanden Premium – €24,99 per maand – €149,94 totaal
 • 12 maanden Premium – €17,99 per maand – €215,88 totaal

Actiemaand:
Gedurende de eerste 48 uur na registratie is het mogelijk om een actiemaand af te sluiten. Je kan de volledige Premium diensten dan gebruiken voor één maand, dit kost €19,99.

VIP Credits

Wanneer je een lidmaatschap hebt afgesloten is het fijn dat je onbeperkt berichten kan uitwisselen, maar voor de ontvanger kan er een beperking zijn. Een gratis lid kan namelijk slechts de eerst paar tekens van jouw bericht lezen. Heeft het dan nut om een gratis lid een bericht te sturen? Jazeker, wanneer je hier VIP credits voor aanschaft.

Met 1 VIP credit kan je 1 bericht versturen naar een gratis lid, waarna het gratis lid het volledige bericht kan lezen. Niet alleen kan het bericht gelezen worden, maar de ontvanger kan ook 1 reactie terugsturen op jouw bericht. Goede manier om te peilen waarom die leuke dame of heer (nog) gratis lid is.

Betalen op 50liefde.nl

Het betalen van het lidmaatschap doe je vooraf, op deze manier heb je geen maandelijkse verplichting tegenover de dating site. Daarnaast weet je zeker dat je gedurende de hele periode gebruik kan maken van alle betaalde functies. Ook ben je niet onderhevig aan prijsveranderingen, doordat je het bedrag in eerste instantie hebt voldaan.

Wat betreft de mogelijkheden om te betalen heb je de keuze uit:

 • iDeal
 • MrCash (België)
 • Visa/Mastercard

Dit zijn de veiligste betaalmethodes, waar je er zeker van kan zijn dat je op dat vlak geen problemen zal ondervinden. Je betaling wordt middels deze betaalmethodes ook direct verwerkt, en je lidmaatschap zal direct worden toegekend.

Veiligheid 50liefde


Allereerst is het bedrijf transparant met de gegevens op de website, alle bedrijfsgegevens zijn terug te vinden. Een Nederlands bedrijf, met een Nederlandse KvK inschrijving en BTW nummer. Zo zien we het graag. Maar wat gebeurt er nog meer (achter de schermen) om je veiligheid te garanderen, en een veilige dating site neer te zetten?

 • Handmatige controle van profielen, foto’s en gegevens
 • Heldere privacy policy, je gegevens worden niet verkocht
 • Gegevens worden beveiligd opgeslagen, en niet langer dan noodzakelijk
 • Versleutelde (SSL) verbinding
 • Uitgebreide veiligheidstips te vinden op de site

Doordat deze veiligheid wordt geboden, heb je er zelf geen omkijken meer naar. Nog belangrijker, je hoeft je geen moment zorgen te maken om je veiligheid en kan met een gerust hart doen waar je je voor aangemeld hebt, op zoek naar een leuke vriendschap, relatie of date!

Ervaringen met 50liefde


Al met al kunnen we zeker stellen dat 50liefde met recht de beste dating site, dan wel één van de beste dating sites, is. De eenvoudige interface, het hoge slagingspercentage en de mogelijkheden die deze datingsite biedt, maken dit in ieder geval tot de meest vriendelijke dating site voor 50+’ers. Er is zelfs een reportage over 50liefde.nl te vinden op YouTube, deze zie je hier:

50liefde

8.2

Profielen

8.1/10

Zoekfunctie

8.9/10

Service

9.1/10

Informatie

6.8/10

Voordelen

 • Heldere profielen
 • Uitmuntende zoekfunctie
 • Veel activiteit op de website

Nadelen

 • Sommige informatie is onduidelijk
 • Lidmaatschap opzeggen levert soms problemen op
Auteur DateCentrale50liefde.nl Review – Doelgroep, Functies en Kosten

Related Posts