Dating Tips

Verleiden als een casanova

Weet jij hoe je moet verleiden als een casanova en hoe jij de mannen of vrouwen om je vinger kan winden? Waarschijnlijk niet, want anders zou je dit artikel niet lezen. Daar is overigens niks mis mee, er zijn veel mensen die niet weten hoe ze moeten verleiden. Ze denken vaak dat dit wel zo is, maar zijn vervolgens teleurgesteld wanneer het niet is gelukt. In dit artikel vertellen wij je wat een casanova precies is, wat verleiden is en hoe je dit het beste kan doen.

Casanova betekenis en uitleg

Wil je leren verleiden als een casanova, dan moet je natuurlijk eerst de casanova betekenis weten. De naam casanova komt van Giacomo Girolamo Casanova. Dit was in de 18e eeuw een beroemde avonturier uit Venetië. Zijn naam werd synoniem voor vrouwenversierder en dit komt vooral door zijn memoires. Een casanova wordt gezien als iemand die geobsedeerd is door het versieren met de nodige verleidingsstrategieën. Een casanova weet dus precies wat hij moet doen om de vrouwen om zijn vinger te winden en geniet hier ook heel erg van.
Goed, nu we weten wat een casanova precies is, is het tijd om naar de volgende betekenis te kijken namelijk, verleiden. Want wat betekent verleiden nou eigenlijk?

Verleiden betekenis en uitleg

Verleiden is eigenlijk niets meer dan iemand versieren. Andere synoniemen voor verleiden of versieren zijn veroveren en het hof maken, en bij jongeren worden de woorden fiksen en hosselen vaak gebruikt. Iemand versieren doe je wanneer je interesse hebt in diegene en daar een date mee wilt hebben, een simpele one night stand of een relatie. Je kan dus iemand verleiden in de kroeg of binnen een vriendenkring, maar dit kan ook online. Bijvoorbeeld door te beginnen met casual dating. Wel werkt het dan anders, want je kunt hierbij je lichaamstaal niet gebruiken en dit is meestal toch wel belangrijk. Dit zullen we verder in dit artikel nog uitgebreid bespreken.

Hoe kan je een vrouw verleiden?

Veel mannen willen graag vrouwen verleiden, maar lang niet iedereen is hier ook toe in staat. Bijvoorbeeld omdat ze niet zelfverzekerd genoeg zijn of dit niet uitstralen, verlegen of bang zijn of omdat ze er geen ervaring in hebben. Het doel van het verleiden van een vrouw is natuurlijk dat je meer contact met haar wil, of dit nou eenmalig is of voor vast. Maar hoe kun je een vrouw verleiden? Je zou een vrouw kunnen versieren door:

 • Het beste in haar naar boven te brengen
 • Eventuele tekortkomingen van haar aan te vullen
 • Laten merken dat je haar leuk vindt
 • Wensen of dromen te vervullen
 • Een behoefte scheppen waar je vervolgens zelf in kan voorzien
 • Onverwachte dingen te doen
 • Zorgen dat ze aan je blijft denken
 • Haar duidelijk maken dat jij de beste keuze voor haar bent
 • Er zelf goed uit te zien
 • Met haar te flirten
 • Goede gesprekken te hebben
 • Een hechte band op te bouwen
 • Grappig zijn en intelligent overkomen

Naast al deze punten helpt seksueel contact natuurlijk ook heel erg mee, al moet je daar ook niet te snel mee willen gaan. Als je op de eerste date al met haar naar bed wilt, kan het ook goed zo zijn dat zij denkt dat je het alleen maar om de seks doet. Beter is het dan om de spanning wat op te bouwen en nog even te wachten met seks. Wat dan wel een goed idee is om als eerste date te gaan doen, is iets wat voor spanning en opwinding zorgt. Door de adrenaline die daarbij vrij komt, kan het maar zo zijn dat ze eerder gevoelens voor je krijgt. Een activiteit met spanning kan dan zijn bungeejumpen of parachutespringen, maar ook een dagje naar een pretpark met achtbanen. Wil je het liever iets rustiger aan doen, dan zorgt een enge film meestal ook voor genoeg spanning.

Hoe kan je een man verleiden?

Meestal zijn het de mannen die de vrouwen willen verleiden, maar het kan natuurlijk net zo goed andersom! Het is dan alleen niet handig met bovenstaande punten aan te komen, omdat deze lang niet allemaal zullen werken bij een man. Wil je een man verleiden, dan doe je er allereerst goed aan er netjes en goed verzorgd uit te zien. Zorg er dus voor dat je persoonlijke hygiëne uitgebreid gedaan is, dat je haar goed zit, nagels en make-up zijn gedaan en dat je leuke, vlotte kleding aanhebt die je ook echt goed zitten. Bij sommige mannen heb je al effect als je naar ze lacht en een knipoog geeft, bij de ander moet je iets meer moeite doen.

Een vrouw is vaak wat meer afwachtend, maar geeft wel signalen af. Deze signalen kun je als vrouw ook goed gebruiken wanneer je een man wilt verleiden. Door hem aan te kijken, te glimlachen en een knipoog te geven bijvoorbeeld. Maar ook door telkens zijn kant op te kijken en te laten merken dat je interesse in hem hebt. door rechtop te zitten, je borst vooruit en je kin omhoog, straal je uit dat je zelfverzekerd bent en dit vindt een man ontzettend aantrekkelijk.

Een man verleiden kan ook heel makkelijk door met hem te praten en empathie te tonen. Voer een echt serieus gesprek, bijvoorbeeld over waar hij is opgegroeid. Al snel zal hij het over zijn familie gaan hebben, en daarbij komen meestal de eerst serieuze zinnen al. Een vader die is weggegaan of een moeder die vreemdging. Een broertje dat ziek is geweest of een doodgeboren zusje. Allemaal punten waarop jij oprecht kan reageren en empathie kan tonen. Dit zorgt ervoor dat hij zich veilig en vertrouwd voelt bij je, en dat schept een band.

Je partner verleiden tot meer…

Zit je in een vaste relatie maar heb je weleens behoefte aan iets anders? Dat is op zich vrij logisch, er zijn veel mensen die zich zo voelen. Zou je bijvoorbeeld graag eens een trio willen doen, of willen kijken bij een seksclub, dan kun jij je partner verleiden in de hoop dat hij/zij daarmee instemt. Dit is alleen wel lastig want de kans is aanwezig dat het hem/haar totaal niet trekt, en dan doe je het dus voor niks. Bovendien bestaat er een kans dat hij/zij zelfs boos of geïrriteerd raakt, en dat wil je niet.

Wat zou kunnen werken is om door middel van seks je zin te krijgen. Zo zou je je partner een heerlijke uitgebreide massage kunnen geven, inclusief wat zoen- en streelwerk. Als vrouw zijnde kun jij je man natuurlijk ook verrassen met een striptease. Als je daarna ook nog boven op hem klimt, is de kans meer aanwezig dat hij ermee instemt. En zo niet, heb je alsnog een leuke avond gehad.

De andere manier is om te gaan zeuren of zelfs huilen om je zin te krijgen, al is dit wel erg kinderachtig en daarnaast heeft het meestal geen effect. De kans is groter dat je partner vindt dat jij je aanstelt, dan dat hij/zij meegaat in je idee.

info@datecentrale.nlVerleiden als een casanova
Lees meer

Relatieproblemen, wat te doen?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt; relatieproblemen. Dit kunnen kleine problemen zijn die makkelijk zijn op te lossen, maar ook grote en meer serieuze problemen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende problemen in relaties en wat je daaraan kunt doen. Want niets is zo vervelend en frustrerend wanneer je problemen binnen je relatie ondervindt, terwijl jullie wel allebei gek op elkaar zijn.

info@datecentrale.nlRelatieproblemen, wat te doen?
Lees meer

Tijd voor een Unieke Date!

Verkleden, thema feesten, funcadeaus.. Iedereen is er wel dol op toch? Misschien is het niet je eerste keuze, maar dit kun je ook makkelijk toepassen bij je date! Toegegeven; dit kun je beter niet doen op jullie eerste date, maar wel als jullie al wat serieuzer zijn. Een keer een unieke date hebben is ook wel eens leuk, toch? Onderstaand vind je een aantal leuk tips, om jouw date een topdag te bezorgen!

info@datecentrale.nlTijd voor een Unieke Date!
Lees meer

Lexa Opzeggen

Veelal schrijf je je voor een bepaalde periode in op een datingsite, zo ook op Lexa. Maar wat als je een actief account en lidmaatschap op Lexa hebt en je hebt een match waar het heel goed mee klikt? In het ergste geval kan het natuurlijk ook zo zijn dat de datingsite niet bij jou past of niet voldoet aan jouw verwachtingen. Daarom leggen we je graag uit hoe Lexa opzeggen in zijn werk gaat.

Wil je geen gedoe en de opzegging door ons laten regelen? Klik hier!

Ben je benieuwd welke datingsites er nog meer zijn? Vergelijk hier alle datingsites

info@datecentrale.nlLexa Opzeggen
Lees meer

Eerste Date: Voor het eerst afspreken met je crush

Een allereerste date is uiteraard altijd best een beetje spannend. Vind je hem of haar straks echt zo leuk? Of valt het tegen? En hoe kom je zelf voor de dag, heb je indruk gemaakt? Als het goed is wil je alles uit de kast halen om het afspraakje te laten slagen. Online daten op datingsites is wel risicovol in de zin dat je online een bepaalde indruk achterlaat. Dat hoeft niet te stroken met de werkelijkheid…. Blijf wat er ook gebeurt altijd jezelf. Want het is immers belangrijker dat de ander je waardeert om wie je bent! Zoek je trouwens een gratis datingsite? Hier vind je een overzicht van gratis dating-websites.

info@datecentrale.nlEerste Date: Voor het eerst afspreken met je crush
Lees meer

6 Jongeren Dating Tips die je niet mag missen!

Dating voor jongeren, en dan ook nog eens online. Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is opvallend hoeveel verzoeken er binnenkomen voor heldere datingtips voor jongeren. Jongeren datingsites voorzien vooral in het matchen, maar niet in het daten. De gemiddelde jongeren datingsite voegt daarom weinig waarde toe door datingtips te verstrekken. Het is helemaal niet zo vreemd dat jongeren het af en toe ook even niet meer weten, en even een kleine opfriscursus nodig hebben, na een lange tijd single te zijn geweest bijvoorbeeld.

Misschien heb je zelfs nog nooit een relatie of intimiteit gehad, wegens het ontbreken van deze 6 tips. Vandaar dat wij jongeren dating tips voor jongeren hebben opgesteld, die je hieronder kan lezen. Doe er je voordeel mee!

Vergelijk hier de beste jongeren datingsites

info@datecentrale.nl6 Jongeren Dating Tips die je niet mag missen!
Lees meer

Beste Dating App na Tinder

Beste Dating App

Er zijn talloze dating apps te vinden en de bekendste is dan toch wel de Tinder Dating App. Tinder is leuk, makkelijk, heel erg populair dus staan er heel veel mensen op, maar is Tinder ook echt de beste dating app?

In dit artikel lees je de overeenkomsten en verschillen met de tinder dating app en andere dating apps. Elke dating app of datingsite is anders en daardoor kun je niet alles precies vergelijken, maar ik denk dat je wel globaal een goed beeld hebt van wat nou een goede app of site is, en welke je beter over kunt slaan.

Wil je zelf rustig alle dating apps nog eens met elkaar vergelijken? Dat kan met de dating vergelijker!

info@datecentrale.nlBeste Dating App na Tinder
Lees meer

Online flirten, Met deze 7 Tips slaag je gegarandeerd!

Iedereen denkt dat flirten makkelijk is, maar vaak als het er dan op aan komt, gaat er toch iets niet helemaal goed. Online flirten is op zich nog wel te doen, omdat je iemand dan niet direct aan hoeft te kijken. Je kunt je verschuilen achter je beeldscherm of telefoon, en dat is voor de meeste mensen wel fijn. Toch is flirten lastiger dan je denkt. In dit artikel geef ik je tips, zodat ook jij kunt slagen en die date kunt scoren!

Discreet een kamer huren na een succesvolle online flirt? Klik hier voor de review over SecretRooms.

info@datecentrale.nlOnline flirten, Met deze 7 Tips slaag je gegarandeerd!
Lees meer

Wat is Casual Dating, en wat zijn de voordelen?

Sommige mensen krijgen gewoon geen genoeg van flirten, en het hebben van leuke dates met leuke personen. Voor deze mensen is er casual dating, een vorm van daten die aan populariteit wint in Nederland. Het is overgewaaid vanuit Amerika en vooral in Scandinavië is casual dating mateloos populair. Of je nu single bent, in een relatie zit of zelfs getrouwd bent, voor elke doelgroep is er een casual datingsite. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat casual dating is, en belangrijker, of het iets voor jou is!

Uit onderzoek blijkt dat casual dating vooral populair is onder vrouwen. Series als ‘Sex and the city‘ dragen hier aan bij. Na het lezen van dit artikel weet je alles over casual dating, casual chatten en casual relaties. Uiteraard werpen we ook een blik op de beste casual datingsites!

info@datecentrale.nlWat is Casual Dating, en wat zijn de voordelen?
Lees meer

50+ Dating in de lente

De lente, het seizoen van de liefde! Overal wordt nieuw leven geboren, de bomen staan in bloei en de bloemen staan volop te schitteren. Maar wat is 50+ dating in de lente? En wat zijn leuke dates in het voorjaar?

Hoe kan het dat juist de lente dit magische effect heeft op 50+ dating?

info@datecentrale.nl50+ Dating in de lente
Lees meer