Artikelen

Wat is Casual Dating, en wat zijn de voordelen?

Sommige mensen krijgen gewoon geen genoeg van flirten, en het hebben van leuke dates met leuke personen. Voor deze mensen is er casual dating, een vorm van daten die aan populariteit wint in Nederland. Het is overgewaaid vanuit Amerika en vooral in Scandinavië is casual dating mateloos populair. Of je nu single bent, in een relatie zit of zelfs getrouwd bent, voor elke doelgroep is er een casual datingsite. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat casual dating is, en belangrijker, of het iets voor jou is!

Uit onderzoek blijkt dat casual dating vooral populair is onder vrouwen. Series als ‘Sex and the city‘ dragen hier aan bij. Na het lezen van dit artikel weet je alles over casual dating, casual chatten en casual relaties. Uiteraard werpen we ook een blik op de beste casual datingsites!

Wat betekent casual?

De letterlijke vertaling van casual is ‘toevallig’ of ‘vluchtig’. Een vluchtige affaire is de beste korte omschrijving, al zitten er wat haken en ogen aan. Sinds het online daten geen taboe meer is, is er een opkomst aan casual datingsites. Datingsites waar je terecht kunt voor een snelle, vrijblijvende ontmoeting. Geen ongemakkelijke gesprekken waarom je aan het daten bent terwijl je in een relatie zit, of getrouwd bent. Een ongeschreven regel wat betreft casual dating is dat daar weinig tot geen vragen over worden gesteld. Een relatie of ontmoeting tussen twee mensen zonder poespas, aldus wikipedia.

Mogelijkheden casual relatie

Casual daten doe je vaak niet om er een relatie aan over te houden, maar het is natuurlijk mogelijk om vaker met dezelfde persoon te daten. Wanneer een date goed bevalt, zou je gek zijn als je het niet zou doen! In de regel heb je één of twee casual dates en daarna ga je op naar de volgende casual date. Uiteraard kan je er ook voor kiezen, wanneer de klik groter is met iemand dan normaal, om te vragen hoe hij/zij tegen een casual relatie aankijkt. Ongedwongen genieten samen, maak dan wel goede afspraken, want ongemakkelijke situaties wil je juist voorkomen. Daarom ben je immers gaan casual daten!

Belangrijk hier is dat je de ander de ruimte geeft en dat je je vooral niet bemoeit met het privé leven van je casual relatie. Dit zou je zelf ook niet willen, anders zou je niet op zoek zijn naar een casual date natuurlijk!

De basis van casual chatten

Casual chatten is niet heel veel anders dan chatten op een gewone datingsite. Al zijn er enkele cruciale verschillen, doorgaans zijn mensen op een casual datingsite namelijk op zoek naar een discreet avontuur. Vele casual daters zijn namelijk gebonden of zelfs getrouwd, dit naast de mensen die casual daten om het gewoon eens te ervaren.

Meest gemaakte fouten op een casual datingsite:

  • Seksueel getinte opmerkingen bij start gesprek. – Casual dating lijkt op seksdating, maar is dat zeker niet.
  • Gelijk een naaktfoto laten zien, of deze zelfs als profielfoto instellen. – Hiermee verklein je je kansen naar bijna 0, fake datingsites uitgezonderd uiteraard.
  • Direct willen afspreken – Een blind date kan leuk zijn, maar een blind date casual date is een beetje veel van het goede en klinkt ook best dubbelop.
  • Gevoelens krijgen – Tenzij je dit duidelijk bespreekt en het van twee kanten komt, is dit een no-go. Het kan behoorlijk pijn doen als je gevoelens voor iemand krijgt die juist in een sleur zit en gewoon een spannend avontuur wilt beleven.

Casual dating of friends with benefits?

Twee soorten dating die ook nog wel eens door elkaar worden gehaald, echter zijn er ook hier grote verschillen. Friends with benefits is meestal voor langere termijn en eindigt vaak als één van beiden een vaste relatie krijgt. Casual dating begint vaak wanneer er al een relatie is, maar deze niet genoeg voldoening geeft. Daarnaast is casual dating in de regel voor één of hooguit een aantal spannende dates. Van een casual relatie is sprake wanneer er vanuit casual dating een soort open relatie afgesproken wordt, wel de lusten maar niet de lasten. Meer weten over Friends with benefits?

Casual sex is uiteraard ook mogelijk, wanneer beiden in een relatie zitten en daar vooral op dat gebied iets tekort komen. Veiligheid en discretie is geboden, want wanneer één van de twee jaloers wordt kan het slecht eindigen. Zorg dat je het liefst ook nooit thuis afspreekt wanneer je gebonden bent, ook al ben je een weekend alleen.

Beste casual dating sites

Zoals gezegd, omdat er geen taboe meer op online dating zit zijn casual dating sites in een flinke opmars gekomen, maar welke website is betrouwbaar? Casual datingsites bevinden zich vaak op grijs gebied tussen normale datingsites en seksdatingsites in. Belangrijk is om zelf ook discreet te zijn op het internet, helemaal wanneer je in een relatie zit natuurlijk. Alles over jezelf kan je later ook in een casual chat of persoonlijk gesprek vertellen.

Welke casual dating sites zijn de beste van vandaag de dag? We zochten het voor je uit en de bevindingen lees je hieronder!

Top 3 Casual Dating Sites:

Ondeugend-daten

De naam zegt het al, wanneer je op zoek bent naar een ondeugende date zit je hier goed. Elke gebruiker kan zijn of haar eigen invulling geven aan die ondeugende date, of je het nu erotisch, sensueel, spannend of gewoon leuk wilt hebben. Ondeugend daten maakt dit allen mogelijk. De meeste positieve reviews wat betreft casual dating sites komen binnen over ondeugend-daten. Lees hier de volledige review, of bezoek ondeugend-daten direct.

Lees volledige review over Ondeugend-Daten Bezoek Ondeugend-Daten

C-date

De grootste internationale casual datingsite, momenteel is C-date in meer dan 12 landen op 4 continenten actief. Een bewezen formule dus, C-Date is er vooral voor mensen van 25 jaar en ouder, ongeacht waar je naar op zoek bent. Single, relatie, getrouwd of zelfs als koppel inschrijven is mogelijk. Voor een spannend avontuur, een casual relatie of spannende erotische contacten, ben je hier aan het goede adres!

Lees volledige review over C-Date Bezoek C-Date

Second Love

Zit de sleur in je relatie? Second Love biedt uitkomst! Spanning en avontuur beleven zonder je relatie op te geven. Want waarom zou je je relatie opgeven als je enkel toe bent aan spanning en avontuur? Wanneer je weinig ervaring met online daten hebt is het mogelijk om met een onschuldige flirt te beginnen. Wanneer het klikt met iemand is het ook daadwerkelijk mogelijk om een date te maken. Waar neem jij je date mee naar toe?

Bezoek Second Love
info@datecentrale.nlWat is Casual Dating, en wat zijn de voordelen?

Related Posts