Artikelen

Eerste Date: Voor het eerst afspreken met je crush

Een allereerste date is uiteraard altijd best een beetje spannend. Vind je hem of haar straks echt zo leuk? Of valt het tegen? En hoe kom je zelf voor de dag, heb je indruk gemaakt? Als het goed is wil je alles uit de kast halen om het afspraakje te laten slagen. Online daten op datingsites is wel risicovol in de zin dat je online een bepaalde indruk achterlaat. Dat hoeft niet te stroken met de werkelijkheid…. Blijf wat er ook gebeurt altijd jezelf. Want het is immers belangrijker dat de ander je waardeert om wie je bent! Zoek je trouwens een gratis datingsite? Hier vind je een overzicht van gratis dating-websites.

Waar afspreken?

Best belangrijk is de locatie voor je eerste date. Afspreken op een goede locatie is iets waar je wel degelijk veel rekening mee moet houden. Spreek het liefst nooit af op een drukke locatie waar veel mensen zijn. Daar kan je elkaar misschien minder goed verstaan of je wordt snel afgeleid. Spreek daarentegen af in een rustige omgeving, in een cafeetje bijvoorbeeld. Daar waar je elkaar in ieder geval echt kan leren kennen. Spreek niet af met de gedachte dat het nu of nooit is. Zie het gewoon als een leuk uitje. Dat ontspant je en dat zal je crush ook merken.

Spreek nooit te lang af

Een tweede date komt vanzelf wanneer het leuk was en je een klik hebt met de ander. Je moet dan nog wel iets te vertellen hebben. Houd je eerste date daarom kort. Een uur maximaal en niet langer.

Probeer fouten te voorkomen!

Natuurlijk is het echt niet erg als je in het begin wat onbeholpen voor de dag komt. Het maakt je zelfs wat menselijker en het is helemaal mooi als jullie daar samen om kunnen lachen. Als man neem je de leiding en sluit je ook af. Loop ook vooral niet hard van stapel. Laat nooit in het begin al doorschemeren dat je de ander wel héél erg leuk vindt…. Dat haalt de spanning weg. Vooral vrouwen vinden het heerlijk om te kunnen fantaseren over de ander en of de ander, in dit geval jij, haar wel leuk vindt.

Naarmate ze daar langer en vaker over nadenkt, des te groter de kans dat ze verliefd wordt. Maar andersom is dat bij mannen precies zo het geval. Na een afspraakje wacht je eventjes totdat je weer contact opneemt. Als man geef je gewoon aan dat je het gezellig vond en dat je binnenkort weer contact met haar opneemt. In die tussentijd heeft ze de kans om over jou na te denken.

En ook voor dating geldt: je bent nooit te oud om te leren!

Hoe zorg je dat er een tweede afspraakje komt?

Een tweede date regelen, hoe doe je dat? Heb je onlangs een date gehad en beviel dat zó goed, dat je gewoon niet kan wachten totdat je hem of haar weer ziet? Waarschijnlijk ben je verliefd of begin je dat te worden… Maar hoe krijg je het ooit voor elkaar om hem of haar voor een tweede afspraakje te vragen?

Verover hem of haar!

Al bij je eerste date afspraak moet je goed voor de dag komen. De eerste indruk die je achterlaat is belangrijk. Laat iets van jezelf zien. Het is juist goed als je ook je kwetsbare, gevoelige kant toont. De ander is dan sneller geneigd zich ook voor je open te stellen.

Praat niet constant over jezelf maar als je alleen maar vragen stelt en de ander aan het woord laat, dan kan degene denken dat je iets te verbergen hebt. Wees jezelf, toon je ware persoonlijkheid!

Wees to-the-point maar toch mysterieus

Na een goed verlopen eerste afspraakje moet het niet lastig zijn om voor een tweede date poging te gaan. Wees als man wel een beetje voorzichtig en niet direct te opdringerig. Mannen (maar ook zeker vrouwen!) moeten mysterieus blijven zodat de vrouw in kwestie de tijd krijgt om over hem na te denken. Laat haar daarom maar lekker in het ongewisse over je gevoelens voor haar. Ze zal juist dat interessant vinden. Zelfs als het bij haar na het eerste afspraakje geen liefde op het eerste gezicht was, kan ze uiteindelijk toch verliefd op je worden.

Dat proces versnel je door haar aan jou te laten denken. En dat doe je o.a. door je gevoelens te verbergen. Vrouwen kunnen het beste ook niet direct met de deur in huis vallen. Besef dat de meeste mannen een beetje spanning zoeken en jou willen veroveren. Vertel je hem direct over jouw gevoelens voor hem, dan kan die spanning wel eens wegebben… Een tweede afspraakje volgt automatisch wanneer hij jou leuk vindt.

Tweede date

We gaan er in dit geval vanuit dat de man leiding neemt, dus jij. Na jullie eerste afspraakje stuur je de volgende dag (wacht daar niet te lang mee) een berichtje en vertel je haar dat je het erg leuk vond haar te leren kennen. Vertel terloops dat je snel weer contact met haar opneemt, binnen enkele dagen. Meer vertel je niet. Nu komt het aan op je geduld. Wacht tenminste 3 dagen en stuur haar een berichtje. Vraag niet of ze met je wil afspreken maar stel voor dat jullie elkaar nog eens gaan zien en leg haar direct een aantal opties voor. Je zult zien dat je met deze methode meer kans van slagen hebt!

Is dating nou niets voor jou? Heb je er al talloze geprobeerd en vind je datingsites 3x niks? Overweeg eens een singlereis. Er zijn diverse singlereizen met allerlei themas. Bijvoorbeeld voor hoger opgeleiden. Je vindt ze handig gesorteerd op bradly.nl.

Weet jij nog andere tips met betrekking tot je eerste en tweede date?

info@datecentrale.nlEerste Date: Voor het eerst afspreken met je crush

Related Posts