Artikelen

Festival bezoeken met je date

Het festival seizoen is langzaamaan begonnen en dat is bij uitstek het moment om iets leuks te gaan plannen met je date! Het maakt hierbij niet uit waar jullie van houden, want er zijn ontzettend veel festivals waar jullie heen kunnen gaan. Van kunst tot food, van beginnende bands tot grote artiesten en van indie tot electric.

Hieronder vind je een lijst met festivals die in juni plaatsvinden, en waarvan wij vinden dat die geschikt zijn om met je date naartoe te gaan!

Kunsten festival

  • Tweetakt

Dit is een jaarlijks festival in Utrecht. Het festival is voor alle leeftijden en betreft onder andere theater, dans, muziek en kunst. Er zijn drie plekken waar dit festival zich bevindt; op de Neude, in verschillende theaters en op Fort Ruigenhoek. Je kunt op dit festival veel voorstellingen en kunstwerken vinden theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars uit Nederland, maar ook uit het buitenland.

Het festival is nog te bezoeken tot en met 16 juni op Fort Ruigenhoek. Een dagkaart is €8 voor volwassenen en €5 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Voor meer informatie, kijk op de website https://tweetakt.nl/.

Nog geen date? Bekijk hier de beste datingsites.

Muziek festival

  • Zomerspektakel aan het Meer

In Alphen aan den Rijn vindt op 7, 8 en 9 juni het Zomerspektakel aan het meer weer plaats. Dit is een driedaags muziek-, sport en spelfestival met onder meer Kraantje Pappie, Guus Meeuwis en Kris Kross Amsterdam op het podium en diverse activiteiten waaronder een Obstacle Run. Vóór 7 juni kun je je tickets bestellen a.d. €36,- per stuk, op https://www.zomerspektakelaanhetmeer.nl/tickets/.

  • Get Loose Festival

Op 23 juni is het tijd voor de tweede editie van dit festival en met namen als Boef, Fresku, Latifah en Hef is dit toch echt wel een feestje waar je bij wilt zijn! Het festival vindt plaats op het Afrikaanderplein in Rotterdam. Er zijn momenteel nog fase 3 tickets verkrijgbaar voor €20,65 per stuk, te bestellen via https://www.getloosefestival.nl/tickets/.

  • Parkpop

Met artiesten als onder andere Ronnie Flex, Ilse DeLange, Maan en Waylon belooft deze editie ook weer te gek te worden. Je vindt Parkpop op 30 juni in het Zuiderpark in Den Haag en de entree is helemaal gratis! https://www.parkpop.nl/

  • Pinkpop

Op 8, 9 en 10 juni tijdens het Pinksterweekend is het natuurlijk weer tijd voor Pinkpop op het Megaland in Landgraaf. Dit jaar is het de 50e editie, en ook deze editie belooft weer een groot feest te worden! Met artiesten als The Cure, George Ezra, Major Lazer, Anouk, Kraantje Pappie, J Balvin, Davina Michelle en Duncan kan het niet anders, dan dat dit weer een geweldig feest wordt! Voor het hele programma en tickets, kijk op https://www.pinkpop.nl/2019/.

Lees hier meer over Pinkpop 2019.

Theaterfestival

  • Karavaan festival

Dit jaarlijkse podiumkunstenfestival vind je op verschillende plekken in de regio Alkmaar en in het Victoriepark. Wat je hier onder andere kunt vinden is livemuziek, performances, exposities en theatrale installaties. Het festival vindt plaats van 30 mei t/m 10 juni. Voor meer informatie, kijk op https://www.karavaan.nl/.

  • Delft Fringe Festival

Dit theater festival vindt plaats van 30 mei t/m 10 juni, en staat bekend als één van de grootste en belangrijkste festivals voor jonge makers hier in Nederland. Er zijn meer dan 400 voorstellingen op verschillende locaties in de binnenstad van Delft. Er zijn verschillende arrangementen te verkrijgen. Kijk voor data en tijden op https://www.delftfringefestival.nl/.

  • Oerol

Ook dit jaar is het Waddeneiland Terschelling weer tien dagen lang hét podium voor theater, straattheater, muziek, dans en beeldende kunst. Een leuk weetje is dat de voorstelling speciaal gemaakt worden voor de bijzondere locaties, of hierop aangepast worden. Wat je kunt verwachten is onder andere mime, muziektheater en circusvoorstellingen, in de duinen, op het strand, op de dijken, in het bos maar ook op straat of in een schuur. Het festival vindt plaats van 14 t/m 23 juni en tickets zijn nu beschikbaar via https://www.oerol.nl/nl.

  • Je bent zelf een festival

Theater aan het Spui wordt op 28 juni omgetoverd tot festivalterrein. Je kunt hier korte voorstellingen bekijken van jonge makers, naar bandjes luisteren en de gekste performances zien! Het begint om 19:30 en kaarten kunnen aan de kassa gekocht worden. Zie https://www.hnt.nl/uw_bezoek/Kaartverkoop voor meer informatie hierover.

Genoeg keuze!

Als je al twijfelde over een leuke locatie met je date, dan is dat nu voorbij want er staan hier genoeg mogelijkheden. Het maakt niet uit waar je van houdt, er staat van alles tussen! En uiteindelijk bepaal je de sfeer toch ook voor een groot deel helemaal zelf.

info@datecentrale.nlFestival bezoeken met je date