Artikelen

Friends With Benefits, Tips en Ongeschreven Regels

Als je single bent, en dat voorlopig ook nog wel wilt blijven, dan is een friends with benefits relatie natuurlijke een uitstekende oplossing. Je hoeft niet op date, hoeft elkaar niet perse heel erg goed te leren kennen, je hoeft geen urenlange gesprekken te voeren en, misschien wel het belangrijkste, er komen geen gevoelens bij kijken. Enkel en alleen maar seks met elkaar hebben kan prima werken, maar alleen als je van te voren goed na hebt gedacht over hoe je dat aan wilt gaan pakken. Waar ben je op uit? Wat verwacht je van de ander? Het klinkt allemaal leuk hoor, seks hebben met een vast iemand zonder dat daar meer van komt, maar zonder afspraken en regels gaat dat al heel snel fout.

Maar laten we daar later op terug komen en eerst eens kijken hoe je een friends with benefits relatie krijgt… Op zoek naar casual dating? Daar lees je hier alles over!

Hoe ook jij een Friends With Benefits relatie krijgt..

Ik kan het me heel goed voorstellen dat je dit aan het lezen bent omdat je er nog niet zoveel vanaf weet, je er meer over te weten wilt komen of natuurlijk gewoon omdat jij ook zo’n relatie wilt! Met onderstaande tips en stappen zou het je allemaal al iets makkelijker moeten maken, al moet je het uiteindelijk wel zelf doen natuurlijk.

Altijdsex banner

Een goed begin is het halve werk, maar hoe begin je goed? Met deze tips:

  • Zorg dat je een band opbouwt met elkaar. Om enkel seks te hebben met elkaar, heb je geen band nodig. Maar dan ben je meer op zoek naar een one night stand, en niet naar een friends with benefits Je zult er dus wel wat tijd in moeten willen investeren, want een band met elkaar bouw je niet in een uurtje op.
  • Kom te weten in welke situatie de ander zit. Als de ander aan het daten is of zelfs al een relatie heeft, dan is deze persoon waarschijnlijk niet de juiste voor het soort relatie dat jij zoekt. Als er geen relatie is en de ander is daar ook niet echt naar op zoek, dan is de kans groot dat deze vorm van een relatie goed gaat werken.
  • Ook is het belangrijk dat jij zelf verteld wat je wilt. Duidelijkheid is erg belangrijk, ook bij een friends with benefits Vertel de ander dat je hem/haar seksueel aantrekkelijk vind, maar dat je niet op zoek bent naar een vaste relatie. Je zou voor kunnen stellen dat jullie afspreken elkaar te bellen wanneer jullie seks willen, maar hou het wel luchtig. Laat de ander een keuze maken en kijk hoe dat loopt. Het is niet de bedoeling dat je de ander het gevoel geeft dat je wanhopig bent, dat werkt averechts. Bovendien werkt dat ook niet goed voor je eigen zelfvertrouwen.

Afspraken maken is erg belangrijk!

Regels en afspraken heb je in elke relatie, zo ook als je in een friends with benefits relatie zit. Heb je die niet, dan is de kans heel erg aanwezig dat het binnen de kortste keren stukloopt. Belangrijk is het, om de dingen samen te bespreken. Je wilt tenslotte niet dat het fout gaat, en er iemand gekwetst gaat worden. Erg belangrijk om te beseffen en te onthouden is ook dat een friends with benefits relatie er niet voor gaat zorgen dat de ander verliefd op je wordt. Ik kan het me voorstellen dat je wellicht wel zo denkt, maar 9 van de 10 keer gaat dat fout.

Zorg dat jullie je aan de afspraken houden

Als de afspraak is gemaakt dat jullie alleen friends with benefits zijn, zorg er dan voor jezelf ook voor dat dat echt is wat je wilt. Als je twijfelt, dan moet je er niet aan beginnen. Mocht het nou uiteindelijk wel zo zijn dat je gevoelens hebt voor de ander, en het liever een andere richting op ziet gaan, praat daar dan met elkaar over en kijk wat de ander daarvan vind.

13 Gouden Friends With Benefits Regels:

#1 Wees niet Jaloers

Eén van de gouden regels in een friends with benefits relatie is toch wel dat je niet jaloers moet zijn. Jullie zijn geen stelletje, en het is niet de bedoeling dat iedereen van jullie relatie afweet. Het is niet nodig elke dag te sms’en of appen en de rest van de wereld hoeft ook niet te weten wat jullie allemaal samen tussen de lakens doen. De kans is groot dat, als je dat wel doet, deze relatie ook heel snel weer voorbij is. Ook als je de ander ziet lopen met een andere vrouw/man, is het belangrijk dat je niet laat zien dat je jaloers bent. Jullie zijn niet officieel in een relatie, en dus mag de ander daten en afspraken maken met wie hij/zij ook wil.

#2 Blijf niet te lang

Wat niet geheel onbelangrijk is, is dat je er voor moet zorgen dat je niet te lang nog blijft zitten. Natuurlijk is het ook weer niet zo dat je na de seks gelijk je spullen bij elkaar moet pakken en weg moet gaan, maar uren op de bank of in bed blijven hangen, is ook niet de juiste keuze. Het is niet je lover, bovendien komen er op die manier alleen maar ongemakkelijke situaties van, en die wil je juist vermijden. Evenals het feit dat hij/zij je uiteindelijk moet vragen of je alsjeblieft weg wilt gaan, dat willen jullie allebei niet.

#3 Niet te close

Hoe fijn het ook is om intiem met iemand te zijn, zorg ervoor dat je niet te close met de ander word. Als jullie in gesprek raken met elkaar, kies dan niet voor te beladen onderwerpen, maar hou het leuk en luchtig. Het is zeker niet de bedoeling je hart uit te storten bij hem/haar, daar heb je andere mensen voor.

#4 Geen vrienden/familie

Niemand heeft er iets aan als jij van de ander wilt dat hij/zij jouw vrienden en familie gaat ontmoeten. Jullie willen dit voor jullie zelf houden, dus waarom zou je daar dan energie in steken? Daar komen alleen maar vragen, opmerkingen en verwijten van waar niemand op zit te wachten.

#5 No Feelings!

Normaal gesproken is het innerlijk belangrijk, maar als je in een friends with benefits relatie zit, wil je juist dat het uiterlijk de overhand neemt. Fysiek tot elkaar aangetrokken zijn is goed, een echte connectie met iemand hebben, eigenlijk niet. Want dan is de kans groot dat er eerder gevoelens komen en je verliefd word. En dat is wat je niet wilt.

#6 Geen Routine

Zorg ervoor dat het niet allemaal saai en standaard word. Of je elkaar nou eens in de maand belt, of eens per week, als je elke keer hetzelfde doet word het saai en haak jij of de ander af. En ook al is het voor jullie puur om de seks te doen, soms is het ook fijn om even tussendoor op de bank te zitten en wat te kletsen. Een beetje afwisseling is goed, want anders is die spanning al snel weg.

#7 Doe het ALTIJD veilig

Heel erg belangrijk is het dat je altijd condooms gebruikt. Zeker als je meerdere partners hebt, maar je moet het altijd veilig doen. Het zou zonde zijn als je ineens een ziekte tussen je benen hebt, en dat was dan die ene keer niet waard.

#8 Spreek af wat jullie elkaar vertellen

Ook is het belangrijk een afspraak te maken over wat jij en de ander wel en niet aan elkaar vertellen. Wil jij het weten of de ander ook nog met anderen afspreekt, en wilt hij/zij dat ook van jou weten? Sowieso moet je eerlijk zijn als die vraag aan je gesteld word, je bent niet in een exclusieve relatie en dus kun je doen en laten wat je wilt.

#9 Niet claimen, pushen of wanhopig doen

Je wilt natuurlijk niet dat deze relatie zo weer voorbij is, dus moeten jullie elkaar tevreden houden. Hou het leuk, simpel en ga niet claimen. Als jij af wilt spreken, maar de ander niet, dan kun je dat beter zo laten. Als je gaat smeken, pushen of je ineens heel wanhopig gaat gedragen, dan kun je er zeker van zijn dat deze relatie erg snel voorbij is.

#10 Zorg dat je er plezier bij hebt

Heb je het gevoel dat het meer werk is, als plezier of bezorgt het je alleen maar stress, dan kun je er beter mee stoppen. Niemand heeft er iets aan als jij telkens op eieren moet lopen, vooral jijzelf niet. De hele bedoeling van friends with benefits is immers dat jullie het leuk hebben samen en lol hebben, en niet dat jullie alleen maar discussies, ruzies en drama hebben.

#11 Blijf beschikbaar

Jullie zitten niet in een vaste relatie en dus is het verstandig je ogen open te houden. Wat nou als je iemand tegen komt waar je wel je leven mee wilt delen, maar dat laat schieten vanwege een friends with benefits relatie? Niet doen! Dat zou echt zonde zijn.

#12 Wees voorzichtig!

Ik denk dat het niet vaak genoeg gezegd kan worden, wees voorzichtig! Je hebt bewust voor een friends with benefits relatie gekozen omdat je niet in een vaste relatie wilt zitten. Als je dan toch verliefd word, kun je beter stoppen maar, praat er dan wel eerst met de ander over. Is het wel wederzijds? Dan kunnen jullie kijken of jullie daarmee verder willen gaan, of dat het beter is helemaal te stoppen.

#13 Speel open kaart

Als je met een ander een relatie begint, vertel het dan. Zo kunnen jullie het ook allebei afsluiten. Natuurlijk kun je het ook niet vertellen, maar dan ga je vreemd, en het lijkt me niet dat dat is wat je wilt. Onthoud dat aan alles een einde komt, dus ook aan een friends with benefits Zet je er in dat geval overheen, en ga op zoek naar iemand anders als dat is wat je wilt.

Friends with Benefits Tips:

Altijdsex banner

Natuurlijk houden we allemaal van seks. En ja, we houden ook allemaal wel eens van seks puur voor de seks, en niet perse omdat we een relatie met iemand willen en dat op willen bouwen. Maar we zijn ook allemaal mensen en dus kunnen er gemakkelijk gevoelens ontstaan. Het is dan ook belangrijk dat je daar rekening mee houd, voordat je aan een friends with benefits relatie begint. Als je je daar van te voren op voorbereid, dan weet je dat zoiets kan gebeuren.

Uiterlijk of innerlijk?

Als je alleen aangetrokken bent tot de ander, puur op het uiterlijk, is de kans kleiner dat er gevoelens om de hoek komen kijken, als dat je ook qua innerlijk een match hebt. Het is verstandig om het daar eerst met de ander over te hebben, voordat jullie in deze relatie stappen. Hoe pakken jullie dat aan als er gevoelens bij komen kijken? Stoppen jullie er dan gelijk mee, of zien jullie wellicht een andere optie? Probeer in ieder geval nooit je gevoelens weg te stoppen, want dat werkt echt niet.

Blijf praten met elkaar

Ook al is dit dan geen vaste, stabiele relatie, respect moet er altijd zijn. Dus ook in een friends with benefits. Praat met elkaar, over wat jullie verwachten van de ander. Ken elkaars wensen, wees respectvol en luister naar wat de ander te zeggen heeft.

Friends with Benefits en gevoelens..

Soms is het beter niet meer verder te gaan in deze relatie. Daar kunnen tal van redenen voor zijn. Omdat er gevoelens bij zijn gekomen of de ander een vaste relatie heeft gekregen. Of gewoon simpelweg omdat het niet meer klikt, of jij je er niet meer goed bij voelt. Praat daarover met elkaar, want je wilt niet dat alles eindigt met een ruzie. Praat van te voren met elkaar over dit moment. Zodat jullie allebei weten waar jullie aan toe zijn als dat moment daar is.

Privé en zaken gescheiden houden

Ga je niet focussen op ‘romantische’ dingen. Geen geknuffel na de seks, geen uitgebreid diner of samen een romantische film kijken. Friends with benefits is eigenlijk alleen maar puur seks. Samen slapen is eigenlijk ook niet de bedoeling, maar daar kunnen jullie het wel samen over hebben. En als dat werkt voor jullie is dat ook prima natuurlijk.

Een friends with benefits relatie beginnen is niet altijd even makkelijk. Maar als jullie er goed over kunnen praten en duidelijke afspraken maken, dan zou ik er zeker voor gaan!

info@datecentrale.nlFriends With Benefits, Tips en Ongeschreven Regels

Related Posts