Artikelen

HappyPancake Review – Doelgroep, Functies en Kosten

Elke dag komen er datingsites bij, maar HappyPancake.nl is niet zomaar een datingsite die erbij komt. Het bedrijf bestaat al sinds 2007 en is zeer populair in Zweden en Finland. In februari 2018 is HappyPancake uitgebreid naar Nederland. Goed om te weten, in Zweden en Finland heeft HappyPancake al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen voor beste online datingsite. Gelukkig kan iedereen hiervan profiteren. HappyPancake is namelijk niet alleen een datingsite voor jongeren of 50 plus datingsite. Nee, deze datingsite is er voor iedereen van 18 jaar of ouder. Bovendien is HappyPancake een volledig gratis datingsite, in tegenstelling tot alle andere grote datingsites die we in Nederland kennen.

Normaal doen buitenlandse sites die naar Nederland komen het redelijk, maar wat maakt dat HappyPancake immens aan populariteit wint? Je leest het in deze HappyPancake review!

Lees hier alles over casual dating en bekijk de beste casual dating sites.

Op welke doelgroep richt HappyPancake zich?

Zoals we in de inleiding al enigszins lieten doorschemeren is er geen specifieke doelgroep. Jong, volwassen, stokoud, hetero, homo, biseksueel of lesbisch, het maakt allemaal niet uit! Bovendien kan je er voor alles terecht zoals vriendschap, een (lat)relatie of gewoon een leuke date. Zodoende is het belangrijk om in je beschrijving duidelijk te zijn waar je naar op zoek bent. Het zou jammer zijn als er een klik is met iemand die meer of minder wilt dan jij.

Om de punten even een klein beetje op een rijtje te zetten:

 • Mensen die, net als HappyPancake, vinden dat daten geen geld hoort te kosten
 • Ongeacht waar je voorkeur naar uitgaat
 • Voor vriendschap, (lat)relatie, date of gewoon een leuke stapavond
 • Eenvoudige zoekfuncties voor onervaren daters

De overtuiging zit hem in het systeem, want HappyPancake is er van overtuigd dat het systeem voor iedereen werkt. Gratis daten, de juiste handvatten en een up to date dating site waar iedereen een date kan vinden. Hierdoor is de doelgroep zeer groot en spreekt de dating site een hoop mensen aan. Waardoor er dus weer meer keuze is voor de ingeschreven leden, een ideale situatie voor iedereen.

Hoe gaat het aanmelden op Happypancake in zijn werk?

Het aanmeldproces doorlopen gaat zeer gemakkelijk. Binnen enkele minuten kan je eigenlijk al aan de slag. Je kan het normale registratieproces doorlopen of, nog gemakkelijker, je logt in met Facebook. Via jouw Facebook account geef je toestemming voor het gebruik van jouw profiel. Er zal uiteraard discreet mee om worden gegaan en HappyPancake zal nooit iets op jouw Facebook posten. Je vrienden op Facebook krijgen ook niet te zien dat je gebruik maakt van de datingsite.

Het volgende wordt gevraagd wanneer je een profiel aanmaakt:

 • Gebruikersnaam naar keuze
 • Sterk wachtwoord
 • Jouw woonplaats
 • Geslacht en waar je naar op zoek bent
 • Minimale en maximale leeftijd van jouw potentiële nieuwe partner

Na het invullen van deze gegevens kan je op ‘Registreren’ klikken, waarna je een smsje zal ontvangen met een code. Dit ter verificatie van jou als persoon. Wel zo fijn, aan de andere kant weet je dus ook dat elk lid telefonisch geverifieerd is.

Wat zijn de mogelijkheden op Happy Pancake?

Normaal zal je niet snel een verwachtingspatroon hebben bij een gratis datingsite. Vaak zitten gratis datingsites vol met advertenties en reclame op allerlei onhandige plekken, waar je dan weer per ongeluk op klikt. Heel irritant. Gelukkig gaat deze vlieger voor HappyPancake niet op. Je kan zeker zijn van een soepele gebruikerservaring en leuke personen op de datingsite. Een overzichtelijke datingsite waar je met echte mensen in contact komt.

Bovenin beeld zie je verschillende pictogrammen die aangeven wat je daarmee kan doen. Met een beetje creatief denken kom je er ook. Zo staat het kompas voor verkennen, het hartje voor degene die jou hebben bekeken en jou dus mogelijk leuk vinden en de chatwolk, waar je al je berichten kan teruglezen en berichten als favoriet kan aanmerken.

Via de rechterkant van de pagina kan je naar je eigen profiel, om daar instellingen of voorkeuren aan te passen bijvoorbeeld. Wees altijd voorzichtig met het blootgeven van persoonlijke gegevens. Helemaal op je profiel is dit niet het beste idee, al kan het soms zo verleidelijk zijn.

Kompas (Verkennen):

 • Met het HappyPancake kompas kan je op diverse eigenschappen de juiste partner er tussen uit filteren. Zo geef je gemakkelijk aan wat je wensen zijn op deze gebieden: Locatie, uiterlijk, carriére, interesses, normen en waarden en persoonlijke informatie. Hierdoor hoef je zelf niet meer te zoeken, en kan je je dus richting op het vinden van de juiste persoon.
 • Bekijk personen die aan jouw profiel voldoen.
 • Chatberichten sturen.
 • Met de chatbalk aan de rechterkant kan je blijven chatten, terwijl je ondertussen rustig doorzoekt naar de ideale date voor jou.

Het hartje:

 • Bij het hartje kun je bekijken wie jou heeft bekeken.

Chatwolk:

 • Hier zie je al je berichten, zowel ontvangen als verstuurd.
 • Berichten als favoriet aanmerken.

Overige:

 • De datingsite biedt veel mogelijkheden om informatie over jezelf te plaatsen.
 • Foto’s kan je op privé zetten, zodat niet iedereen de foto’s kan zien. Enkel degene die toestemming krijgen van jou.
 • Eenvoudig lastige personen blokkeren en/of rapporteren.
 • Je account pauzeren, hierdoor zal je account tijdelijk verdwijnen van de datingsite.
 • ‘Beperkt chatten’ gebruiken. Door beperkt chatten te gebruiken kan jij andere leden wel een bericht sturen, maar andersom niet.

Wanneer je deze functies goed gebruikt zal het niet lang duren voor je een date hebt. Je zal wel wat tips voor een eerste date kunnen gebruiken, vaak is het alweer even geleden! Gratis daten doe je snel, eenvoudig, maar toch uitgebreid op HappyPancake. Er zijn ook geen aanvullende pakketten of optionele credits die je moet aanschaffen. Eindelijk echt een gratis datingsite, voor iedereen!

Kosten en Betalingsmogelijkheden HappyPancake

Dit zal vermoedelijk de kortste alinea ooit worden wat betreft kosten en betalingsmogelijkheden van een datingsite. Zoals eerder gesteld, HappyPancake is een volledig gratis datingsite. Je zal af en toe wat reclame te zien krijgen, maar hiermee is er toch een verdienmodel voor HappyPancake. Profiteer jij van, want jij kan gratis daten! Je wordt niet doodgegooid met advertenties, dus wat dat betreft is er prima mee te leven. Er zijn geen entertainment profielen te vinden op de datingsite en alle nieuwe leden worden geverifieerd.

Veiligheid HappyPancake

Gratis datingsites staan daarnaast ook bekend om het feit dat ze niet altijd even veilig zijn. Verbindingen lopen vaak niet via veilige SSL verbindingen en er is geen controle op wie er zich inschrijven en wat ze plaatsen. Ook dit cliché wordt van tafel geveegd door HappyPancake. Elk profiel wordt namelijk handmatig gecontroleerd en de verbinding met de gehele website verloopt via een veilige SSL verbinding. Je kan er dus zeker van zijn dat er wel degelijk sprake is van goed toezicht.

Desondanks is het op elke datingsite verstandig om niet zomaar privé gegevens uit te wisselen. Wees op je hoede, maar heb vooral plezier in het online daten. Net als jij, zijn er tal van leuke mensen die zich inschrijven! In de kroeg wissel je immers ook niet gelijk privé gegevens uit met iedereen.

Mocht je toch worden lastig gevallen tijdens het daten, dan kan je een persoon gemakkelijk blokkeren en eventueel rapporteren. Door te rapporteren zal de datingsite ingrijpen en voorkom je dus dat iemand anders slachtoffer wordt van een lastig persoon. De klantenservice is ook voor andere gevallen eenvoudig te bereiken door op ‘Contact’ te klikken. Vervolgens kan je een mail sturen aan de klantenservice en zal je veelal dezelfde dag nog een reactie krijgen.

Conclusie en Ervaringen HappyPancake

HappyPancake is wat ons betreft de toekomst. Een betrouwbare en gratis datingsite met een heldere visie. HappyPancake bezorgt net zoveel opschudding in datingland als toen Tinder werd geïntroduceerd. Blijft HappyPancake gestaag doorgroeien naar de top van Nederlandse datingsites? Wat ons betreft behoren ze daar momenteel al toe, en zou het zelfs een start kunnen zijn van een ware datingoorlog. Andere grote datingsites zullen iets moeten doen, aangezien HappyPancake dagelijks veel nieuwe leden verwelkomt. Waarom zou je nog betalen voor een datingsite met veel dure functies, terwijl je in essentie hetzelfde kan bereiken op een goede gratis datingsite, zoals HappyPancake.

HappyPancake

8.5

Profielen

8.6/10

Zoekfunctie

8.8/10

Service

8.1/10

Informatie

8.5/10

Voordelen

 • Volledig gratis te gebruiken
 • Dagelijks veel nieuwe leden
 • Leuke functies om een partner te vinden

Nadelen

 • Af en toe reclame tussendoor om het gratis te houden
info@datecentrale.nlHappyPancake Review – Doelgroep, Functies en Kosten

Related Posts