Artikelen

Hoe krijg je je ex terug?

Hoe krijg je je ex terug? Is een vraag die veel mensen stellen na een verbroken relatie. Het verbreken van een relatie is in eerste instantie al niet simpel. Jullie hebben dat samen besloten, en hebben erover gepraat. Nu proberen jullie los van elkaar verder te gaan. Hoe het dan ook is gebeurd, zoiets is nooit leuk. Je hebt veel met je ex mee gemaakt, en op het moment dat het dan over is, is het logisch dat je met heftige emoties te maken krijgt. Een belangrijk deel van je leven is ineens afgesloten. Het boek is dicht, er zijn geen hoofdstukken meer. Afscheid nemen van iemand waar je ooit veel van gehouden hebt, is erg moeilijk, en dus vrij logisch dat dat een behoorlijke impact op je heeft.

Is er nog hoop?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je er spijt van hebt, dat je het uit hebt laten gaan. Dat je het hebt laten verwateren. Was jullie relatie wellicht nog te redden? Of wil je jullie relatie nog een kans geven? Misschien wil je je ex wel terug? Je bent echt niet de enige die graag zijn of haar ex terug zou willen. Het probleem is alleen, dat niet iedereen weet hoe je dat het beste aan kunt pakken. Daardoor gebeurd het vaak, dat die stap niet gezet wordt.

Met behulp van de tips die ik je in dit artikel geef, weet jij zo meteen wél hoe je zoiets aan kunt pakken, waardoor jouw kans om je ex voor je terug te winnen, groter is.

Natuurlijk zijn er genoeg mensen die spijt hebben van het uitgaan van de relatie, en zouden ze liever hun ex weer terug willen. Alleen als je niet weet hoe dat moet, dan weet je ook niet hoe je dat aan moet pakken. Het is zonde als je die stap niet zet, zeker als je denkt dat er een grote kans bestaat dat jullie terug bij elkaar kunnen komen.

Denk met je hoofd, niet alleen met je hart!

Als je relatie net voorbij is, en je nog middenin die emotionele rollercoaster zit, is het eigenlijk logisch dat je je ex terug zou willen. Je denkt tenslotte heel veel terug aan de leuke, mooie en speciale momenten die jullie samen hebben meegemaakt. Bij het kijken naar zijn of haar foto’s denk je er automatisch aan terug, en mis je je ex alleen maar meer.

Hoe je liefdesverdriet verwerkt, lees je hier!

Juist deze emoties zorgen ervoor dat je eigenlijk even moet wachten met het proberen terug te winnen van je ex partner. Op dit moment wil je er alles aan doen om je ex terug te krijgen, maar dat komt omdat al die heftige emoties nu naar boven komen.

Natuurlijk voel je je verdrietig, het gevoel dat je hart gebroken is. Maar je kunt je ook eenzaam, angstig, boos of schuldig voelen. Daarbij ligt het er ook zeker aan hoe lang jullie relatie heeft geduurd. Bij een korte relatie van een paar maanden, zal je waarschijnlijk minder heftige emoties hebben, als bij een relatie van een aantal jaar. En dan hangt het er ook nog vanaf hoe intens jullie relatie was. Woonden jullie samen, of apart? En hoe vaak zagen jullie elkaar? Al deze dingen spelen mee in die emotionele rollercoaster.

Door bovenstaande gevoelens kan het zijn dat je verkeerde beslissingen maakt. En het is niet handig om je ex terug te nemen terwijl je eigenlijk geleid word door je liefdesverdriet. Daar worden jullie allebei niet gelukkiger van.

Hoe kom ik erachter of het een juiste beslissing is?

Het slimste is het dus, om even te wachten tot de heftigste gevoelens voorbij zijn. Zelfs dan is het lastig te bepalen of je je ex echt wel wilt proberen terug te winnen. Onderstaande vragen kunnen je daarbij helpen.

  • Mis je echt je ex, of is het meer dat je het mist een relatie te hebben?
  • Zorgde je ex ervoor dat jij je gelukkiger en zelfverzekerder voelde?
  • Wanneer je naar de lange termijn kijkt, zie je dan een toekomst met hem/haar?
  • Als je denkt aan je ex, denk je dan aan de persoon, of aan de herinneringen?

Als je deze vragen goed in je opgenomen en beantwoord hebt, dan kun je bepalen of het slim is actie te ondernemen en je ex terug proberen te winnen. Is dat niet zo? Dan zou je toch door de zure appel heen moeten bijten, en je er overheen moeten zetten.

Zit er toekomst in?

Het is erg belangrijk om voor jezelf na te gaan wat de reden is van jullie break up. Als er veel dingen mis waren in jullie relatie, dan is wellicht de basis weg en dat gaat je dan zeker niet helpen. Het is dus verstandig zelf op zoek te gaan naar een manier om de reden van de breuk in een eventuele nieuwe relatie, te voorkomen. Denk er daarbij aan dat het niet alleen voor jou, maar ook voor je ex goed moet voelen. Als er geen gezamenlijke toekomst is, heeft het ook geen zin dit opnieuw te proberen.

Ruimte geven!

Je ex de ruimte geven is erg belangrijk. Als jij de hele tijd belt, appjes stuurt of via andere wegen contact probeert te krijgen, zal hij/zij je niet gaan missen maar juist alleen maar geïrriteerd raken. Probeer ook voor jezelf  niet telkens op social media te kijken hoe het met je ex gaat.

Aan jezelf werken

Zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen zijn erg belangrijk, dat weet iedereen. Mensen die veel zelfvertrouwen hebben zijn vaak meer aantrekkelijk en interessanter. Het zou dus maar zo kunnen dat, doordat jij aan jezelf werkt, je ex meer interesse in je toont. Dat maakt de kans vervolgens groter, wellicht weer bij elkaar te komen. Meer gaan sporten, activiteiten ondernemen (alleen of met vrienden), een hobby vinden die bij je past of gewoon een praatje maken met vreemden, zorgen ervoor dat jouw zelfvertrouwen een boost krijgt. Door de positieve energie die je daarvan krijgt, zit je lekkerder in je vel, en dat straal je uit.

Bellen

Als jouw ex het uit heeft gemaakt en jij bent degene die hem/haar gaat bellen, komt alles wat jij zegt waarschijnlijk te geforceerd of wanhopig over. Het is ook lastig er voor te zorgen dat er geen wanhoop in je stem klinkt. Je ex heeft precies hetzelfde. Hij/zij ziet jouw in een ander licht, iemand met wie hij/zij niet verder wilt maar jouw ook geen pijn wilt doen. Hij/zij is heel erg bezig ieder spoortje van wanhoop op te merken, zodat hij/zij de woorden en de stem aan kan passen. Het beste is om een app te sturen. Natuurlijk, het is minder persoonlijk, maar je kunt op deze manier wel van te voren nadenken wat je wilt zeggen. Bovendien hoort jouw ex dan niet de wanhoop in je stem.

Maak je ex jaloers

Bij heel veel relaties loopt het stuk omdat de spanning weg is. Elke dag is hetzelfde, alles gaat op de automatische piloot en dan verlies je je interesse. Je ex ziet niet meer hoe aantrekkelijk je bent en de seksuele aantrekkingskracht was ook ver te zoeken.

Wat kan je daar aan doen?

Laat zien dat je aantrekkelijk bent. Daarom is het ook belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Als jij ervoor zorgt dat je er altijd goed uitziet als je je ex tegenkomt, is de kans groot dat hij/zij in gaat zien wat hij/zij nu mist en dan zal er al snel weer contact zijn tussen jullie. Je ex jaloers maken kan dan een goed idee zijn. Wel is het noodzaak dit subtiel te doen. Want als je ex eenmaal doorheeft wat jouw plannetje is, is de lol er snel vanaf en zal hij/zij geen moeite meer voor je doen.

Vooruit kijken

Het is niet slim om te vaak achterom te kijken, zeker niet als je relatie pas net over is, en je emotioneel nog niet lekker in je vel zit. Nadenken over de reden waarom het over is, is eveneens geen goed idee. Hierdoor blijf je stil staan, terwijl het juist zo belangrijk is om te groeien! Als jij jezelf verbetert en groeit, dan ziet jouw ex dat ook en daardoor lijk je een ander persoon. Je ex vindt jou dan een stuk interessanter en aantrekkelijker, en op die manier is het makkelijker je ex voor je terug te winnen.

Door het lezen van deze tips kun je nagaan of het zinvol is, je ex proberen terug te krijgen. Als dat inderdaad het geval is, kunnen deze tips je daar zeker bij helpen! Bedenk wel, dat een emotioneel wrak niet aantrekkelijk is. Sterk zijn, zelfvertrouwen hebben en je aantrekkelijk voelen, daarmee win je je ex misschien wel terug!

info@datecentrale.nlHoe krijg je je ex terug?

Related Posts