Artikelen

6 Jongeren Dating Tips die je niet mag missen!

Dating voor jongeren, en dan ook nog eens online. Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is opvallend hoeveel verzoeken er binnenkomen voor heldere datingtips voor jongeren. Jongeren datingsites voorzien vooral in het matchen, maar niet in het daten. De gemiddelde jongeren datingsite voegt daarom weinig waarde toe door datingtips te verstrekken. Het is helemaal niet zo vreemd dat jongeren het af en toe ook even niet meer weten, en even een kleine opfriscursus nodig hebben, na een lange tijd single te zijn geweest bijvoorbeeld.

Misschien heb je zelfs nog nooit een relatie of intimiteit gehad, wegens het ontbreken van deze 6 tips. Vandaar dat wij jongeren dating tips voor jongeren hebben opgesteld, die je hieronder kan lezen. Doe er je voordeel mee!

Vergelijk hier de beste jongeren datingsites

Tip 1: Dring niet teveel aan

Veel mensen doen er even over om te reageren, of zijn aan het werk, of aan het studeren. Wanneer je een aantal uur niets hoort, hoeft dat niet te betekenen dat iemand geen interesse in je heeft. Maak je vooral geen zorgen, en stuur niet meer berichten dan nodig. Uiteraard kan je nog een berichtje sturen, misschien is er iets fout gegaan met het eerdere bericht.

Mocht dit gevoel zich opdringen, kan je het best iets anders gaan doen voor de afleiding. Extra berichten worden vaak als aangedrongen gedrag gezien, en is dus niet aan te raden als je de persoon echt ziet zitten. Online dating & jongeren gaan goed samen, omdat jongeren vaak ook meer online zijn. Verwacht hierdoor echter niet dat iedereen dat hele dag met zijn/haar smartphone bezig is. Een paar uur geen reactie is geen ramp, echt niet, je zal het overleven!

Tevens is aandringen tot een date geen win-win situatie, maar de andere persoon zal juist sneller wegrennen dan blijven. Probeer het dus rustig aan te doen, en mee te gaan met het tempo van jouw flirt. Hoe tegenstrijdig het soms mag voelen, het is echt het beste! 

Ook voor hem of haar zal het waarschijnlijk de eerste keer zijn, en dus is het net zo spannend als voor jou!

Tip 2: Stop met de liefdesverklaringen

Hoe lief je het ook bedoelde, je kan beter proberen de liefdes gedichten en teksten nog even te vermijden. Een lief woordje is natuurlijk totaal geen probleem en kan makkelijk. Of een “ik hou van je”. Alleen worden gedichten uit wetenschappelijk onderzoek vaak als cliché gezien en niet persoonlijk. Probeer dit, in welke vorm dan ook, het liefst te voorkomen!

Tenzij je natuurlijk een echte poëet bent en een persoonlijk gedicht kan bedenken. In alle andere gevallen raden we je aan om lekker jezelf te blijven. Jongeren dating gaat ook helemaal niet om elkaar voor het eeuwige versieren, maar juist gericht zijn op plezier hebben en er lekker op uit gaan. Pin je dus niet te snel vast op één en dezelfde persoon, alleen omdat diegene je juist nu zo leuk lijkt. Liefde maakt blind en dat is niet alleen één van de grootste clichés, maar ook nog eens echt waar.

Tip 3: Lange berichten worden vaak maar deels gelezen

De kunst is dan ook om in een kleinere tekst meer interessante tekst te behouden, en geen enorm lange berichten te tikken. Op de kortere teksten wordt vaak uitgebreid gereageerd, en ze worden beter gelezen, dan enorm lange berichten.

Wanneer je een enorm lang bericht stuurt, zal de andere persoon sneller door het bericht heen lezen, en drukker zijn met alle tekst verwerken, dan iets leuks kunnen denken over jullie. Een tekst van 3 tot 5 zinnen volstaat normaal om te reageren en nog wat leuke uitdagende vragen te stellen.

Zo wek je ook niet de indruk dat je hopeloos bent, en elke kans tot een lang bericht aangrijpt. Veelal zullen lange berichten op termijn ook saai worden en tot minder reacties leiden.

Tip 4: Ontmoet elkaar op een openbare plek

Niets is zo spannend als de allereerste keer met elkaar afspreken. Je eigen veiligheid moet dan uiteraard wel boven aan staan. Spreek niet zomaar bij iemand thuis af, of bij jou thuis. Je wilt niet dat iemand die je verder nog niet kent, of weet wat je er in het echt van zal vinden, weet waar je woont. Je kent de persoon via het internet en, hoe goed het ook klikt, de aanrader is dan ook: Spreek af in een openbare ruimte.

Ook bij jongeren dating is deze veiligheid noodzakelijk, we hoeven je niet te vertellen dat er ook jonge gekken rondlopen. Sta hier zeker even bij stil, want vaak wordt de eigen veiligheid onderschat, totdat het te laat is. Zorg er ook altijd voor dat iemand weet waar je bent en wat de verwachting is qua de date. Heb je na een bepaalde tijd nog niet even een berichtje gestuurd? Dan kan deze persoon eventueel via locatiegeschiedenis van jouw mobiel op zoek gaan!

Een goede voorbereiding kan dus een hele hoop ellende en stress schelen achteraf!

Tevens is dit vaak ook de manier om vervelende stiltes te voorkomen op je eerste date. Ga voor een avontuurlijke date, zodat je iets te doen hebt en tegelijkertijd kan kletsen. Dit voorkomt vervelende stiltes, en je kan eventueel fysiek contact met elkaar maken.

Tip 5: Wees op tijd

Niemand zit er op te wachten, dat hij of zij voor een date moet wachten. Zorg er daarom voor dat je op tijd bent. Check je route, of dit met de auto is of met de trein, en vertrek op tijd!

Je kan immers beter een half uur te vroeg zijn, dan een paar minuten te laat. Wanneer je date een kwartier van te voren is, wil je je date niet een kwartier laten zitten wachten op je. Zorg dus dat je op tijd bent! Een jongeren date is net zo belangrijk als elke andere date, iemand laten wachten is dus echt niet cool. Zorg er het liefst ook voor dat je nummers hebt uitgewisseld voor de date, want dan kan je in ieder geval nog even bellen of appen dat je iets later bent, wel zo netjes!


Op zoek naar een goede jongeren dating site? Probeer Pepper gratis uit!


Tip 6: Belang van eerste indruk met jongeren dating

Over jouw eerste indruk gesproken.. De eerste indruk is datgene dat de andere persoon altijd bij zal blijven. Je krijgt geen kans om je eerste indruk nog eens over te doen. Probeer dus zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Start al bij de voorbereidingen met je kledingkeus en je haren. Maak je mooi op, of zorg er voor dat je haar goed zit, en je geen rare vlekken op je gezicht of kleding hebt.

Wees bij de ontmoeting niet te afstandelijk, dit komt over alsof je geen interesse hebt, of heel preuts bent. Maar wordt ook weer niet te close, want dit kan vervelende situaties geven, waardoor hij of zij juist een beetje afstand gaat nemen. Geef 3 kussen op de wang of een knuffel en loop naar de afgesproken locatie toe, terwijl je je date al iets beter leert kennen door bepaalde vragen te stellen. Dat het jongeren dating betreft hoeft niet gelijk te betekenen dat je er vol bovenop duikt wanneer je je date ziet.

Begin niet over vorige relaties of heftige gebeurtenissen uit jouw leven, ook niet over vorige dates.. Houdt het zo licht mogelijk en ga niet te diep in op bepaalde zware punten uit je leven. Je bent hier om elkaar beter te leren kennen, en een goede indruk achter te laten, probeer de zwaardere gespreksstof te bewaren voor latere dates.

Zet je telefoon op stil en houdt je telefoon lekker in je zak voor de gehele date. Mocht er nou echt iets zijn, waardoor je je telefoon in de gaten moet houden, vertel dit dan van tevoren aan je date. Zo weet jouw date ook wat er speelt, en dat het dus niet is omdat jij er klaar mee bent, of helemaal geen interesse meer hebt.


Nieuwsgierig geworden?

Vergelijk hier de beste jongeren datingsites


Conclusie jongeren dating

Net als elke vorm van dating is jongeren dating een vak apart. Jongeren zijn vaker geneigd om elkaar via een gratis dating app te leren kennen en snel af te spreken. Hierdoor verklein je echter de kansen op succes, want je leert elkaar dan pas echt kennen op de eerste date. Iets langer door chatten zorgt vaak voor een beter beeld van degene waar je mee chat, en of je er überhaupt wel mee wilt afspreken.

Ga op een jongeren date ook geen standaard dingen doen, maar maak het lekker apart. Je bent jong en je wilt wat toch?

 

info@datecentrale.nl6 Jongeren Dating Tips die je niet mag missen!

Related Posts