Artikelen

Relatieplanet.nl Review – Doelgroep, Functies en Kosten

Relatieplanet.nl

8.2

Profielen

7.8/10

Zoekfunctie

8.3/10

Service

8.2/10

Informatie

8.5/10

Voordelen

 • Mobiele App
 • Relatieplanet Events
 • Keurmerk Veilig Daten
Gratis inschrijven op Relatieplanet

Review Relatieplanet.nl – Veel mensen benoemen Relatieplanet als de beste datingsite van Nederland! De datingsite is voor iedereen geschikt, de werking is eenvoudig en is al jaren zeer succesvol. Sterker nog, de afgelopen 9 jaar is de prijzenkast van Relatieplanet goed gevuld geraakt.

De bescheidenheid siert de datingsite alom, ze pretenderen nergens de beste datingsite te zijn. In de afgelopen 9 jaar wonnen ze, jaar na jaar, de populairste datingsite verkiezing. De Nationale Thuiswinkel Award werd gewonnen en VARA Kassa riep Relatieplanet uit tot de beste datingsite voor consumenten. Kassa bestempelde slechts 3 datingsites als goede datingsites.

Relatieplanet, de meest succesvolle datingsite van Nederland

Volgens velen de beste datingsite van Nederland! Relatieplanet is voor iedereen, werkt prettig en is al jaren succesvol. Al 9 jaar achtereen uitgeroepen tot populairste dating website. Relatieplanet is tevens de winnaar van meerdere Thuiswinkel Awards in de categorie dating en onlangs als beste datingsite uit de test gekomen bij  het Vara’s tv-programma Kassa.

Op datingsite Relatieplanet kunnen singles op een veilige manier met elkaar in contact komen. Relatieplanet is een gebruiksvriendelijke en veilige datingsite. Relatieplanet zorgt ervoor dat jou gegevens goed afgeschermd zijn. Door bepaalde onderdelen alleen toegankelijk te maken voor members blijf anonimiteit gewaarborgd. Sinds 2002 hebben zich al meer dan 5.000.000 singels zich ingeschreven.

Voor welke doelgroep is Relatieplanet

‘Gewoon voor iedereen’ is de slogan van Relatieplanet. Het maakt dus niet uit wat voor leeftijd, geaardheid of opleidingsniveau je hebt, iedereen kan een leuke match vinden en is welkom op deze datingsite. Relatieplanet is er dus voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. De meeste leden zijn tussen de 35 en 65 jaar oud, maar er zijn ook voldoende jongere en oudere leden te vinden op de datingsite.

Bij Relatieplanet vinden ze dat een eerste indruk erg belangrijk is en hechten ze veel waarde aan het opbouwen van leuk contact. Focus niet direct teveel op een relatie, het is namelijk belangrijker dat die klik er is en dat je op een ontspannen manier elkaar beter leert kennen. Online daten is een veilige, ontspannen omgeving dus.

Sta je er ook op deze manier in? Dan is Relatieplanet wellicht de ideale datingsite voor jou.

Aanmelden op Relatieplanet.nl

Inschrijven op Relatieplanet.nl gaat zeer eenvoudig en is gratis. Op de homepage vul je je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en geboortedatum in. Vervolgens ontvang je een email waarin je je account kan activeren. Je inschrijving is op dat moment geslaagd.

Nu is het tijd om jezelf voor te stellen! Heb je op dit moment even geen inspiratie dan verzint Relatieplanet uit zichzelf al even een voorlopig verhaaltje voor je waarin staat dat je het leuk vindt dat iemand je profiel bezoekt en dat je binnenkort een leuke tekst schrijft.

Genoeg tijd dus om je hersens te kraken voor een leuke introductie. Klik je op je gebruikersnaam dan kom je terecht op je profiel dat je nu kunt invullen en persoonlijker kunt maken. Je kunt van allerlei vragen beantwoorden en zelf kiezen waarop je wel of niet antwoord wil geven. De vragen die niet zijn ingevuld worden niet weergegeven op je profiel. Geef aan waar jij blij van wordt, wat je zoekt in een man of hoe jouw ideale date eruit ziet.

Ben je een echte sportliefhebber, heb je een lievelingsfilm of ben je enorm fan van een bepaalde band, dan moet je dit zeker niet onbenoemd laten. Een profiel waarop meer informatie te lezen is over interesses, karaktereigenschappen en hobby’s is nou eenmaal aantrekkelijk om een kijkje op te nemen. Met een persoonlijk profiel heb je al de eerste stap gezet naar een leuke uitnodiging.
Gratis inschrijven op Relatieplanet

Persoonlijkheidstest

In tegenstelling tot vele andere datingsites maakt de site nog geen gebruikt van een persoonlijkheidstest. Dit maakt het aanmelden erg makkelijk, je hoeft alleen wat informatie over jezelf in te vullen zoals je: uiterlijk, gezondheid, persoonlijke situatie, hobby’s, etc. Ook kun je een zoekprofiel opstellen. Je kunt hierin aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent.

Het invullen van je profiel is zeer eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Vanaf dat moment kun je op zoek naar een date. Ook ontvang je op basis van je matching-profiel een aantal matches. Dit maakt het zoeken wat eenvoudiger. Zeker nu Relatieplanet.nl een zeer groot ledenaantal heeft.

Maak je profiel af door het uploaden van één of meerdere foto’s. Kies hierbij foto’s uit waarop je zelf goed te zien bent. Je kunt zelf aangeven bij je instellingen wie je foto’s mogen zien. Wil je informatie toevoegen of wijzigen, dan kun je op elk moment je profiel aanpassen.

Wat zijn de (gratis) mogelijkheden op Relatieplanet.nl

Na het aanmaken van een profiel en het bevestigen van je e-mailadres kom je terecht op de homepage van Relatieplanet. Hier zie je een uitgebreid overzicht van je profiel, je berichten, matches zijn en je favorieten. Wil je weten of Relatieplanet wat voor jou is, dan kun je gratis een profiel aanmaken. Met een gratis account kun je niet alles, maar wel gebruik maken van de onderstaande functies:

 • Matches bekijken
 • Onbeperkt toegang tot alle profielen
 • Tot 20 foto’s op je profiel plaatsen
 • flirten met andere leden
 • Interesse tonen in leuke singles (max. 5 per dag)
 • Je profiel aanpassen en optimaliseren

Flirten met andere leden

Relatieplanet heeft een leuke flirt functie. Er zijn drie voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je hiervan gebruik kunt maken. Je moet een profielfoto hebben, je moet een profielscore van 50 of hoger hebben en je mag geen foto’s ‘op verzoek’ hebben. Wanneer je hieraan voldoet krijg je al snel de geselecteerde ‘flirts’ voor je te zien. Je ziet een samenvatting van hun profiel en de profielfoto.

Heeft iemand je nieuwsgierigheid gewekt? Klik dan op het groene hartje. Spreekt iemand je niet zo aan dan kun je op het kruisje klikken. Iedereen die je leuk vindt of die jou leuk vindt wordt in een aparte map geplaatst. Vinden jullie elkaar beiden leuk, dan hebben jullie een flirt! Het lijkt een beetje op Tinder, maar de intentie is een stuk serieuzer.

Zoeken naar nieuwe matches

De datingsite geeft zelf direct veel suggesties voor nieuwe matches, maar het kan natuurlijk ook heel leuk zijn om zelf op zoek te gaan naar die ene leuke single. Relatieplanet heeft daarom een uitgebreid zoekfilter waarmee je selectief naar andere leden kunt zoeken.

Uiteraard kun je eerst de algemene kenmerken aangeven, zoals leeftijd, provincie en opleidingsniveau, maar je kunt je zoekfilter ook uitgebreider maken. Vind jij het belangrijk dat iemand een kinderwens heeft of zoek je iemand die ook gelovig is, dan kun je hierop zoeken. Je kunt je aangepaste filters ook opslaan voor de volgende keer. Op deze manier kun je gemakkelijk controleren of er nieuwe gebruikers zijn die aan jouw eisen voldoen.

Vanwege het groot ledenaantal op deze site, is de kans op een succesvolle date zeer groot. Leden kunnen ook gebruik maken van coaching sessies en singlereizen. Er worden ook diverse events georganiseerd door het hele land. Op deze events kunnen gebruikers elkaar beter en persoonlijker leren kennen. De events variëren van wijnproeverijen, wandelingen tot geweldige singlefeesten. Deze feesten zijn heel vaak druk bezocht.

Een ieder kan lid worden bij Relatieplanet. Men begint eerst als gratis lid. Nadat men een profiel heeft aangemaakt, kan men gratis gebruik maken van de functionaliteiten van de site. Men kan gratis naar foto’s en video’s van andere gebruikers kijken. Men kan ook berichten van andere leden ontvangen.

Elk lid heeft een eigen mailbox, een eigen profiel en de mogelijkheid om foto’s en video’s te plaatsen op zijn of haar profiel. Gratis gebruikers kunnen maximaal 5 berichten per dag versturen naar andere leden. Hierdoor kan men te weten komen of de andere persoon ook geïnteresseerd is in het hebben van contact.

Als betalend lid geniet je, naast de voordelen die je als gratis lid al hebt, van de volgende functies en mogelijkheden:

 • Bekijken of iemand gratis of betaald lid is
 • Zien welke leden jouw profiel hebben bekeken
 • Alle foto’s bekijken
 • Zelf (onbeperkt) berichten opstellen en versturen
 • Zien wie betaald of gratis lid is

Een betaald lidmaatschap is af te sluiten vanaf €5,95 per maand.

Relatieplanet App

Relatieplanet.nl beschikt over een mobiele app met ondersteuning voor iOS en Android. Met de app van relatieplanet ben je altijd bereikbaar en kun je continue aan de gang blijven met daten. De app heeft veel functies, zo kun je berichtjes versturen, je gesprekken bekijken, naar matches zoeken of foto’s uploaden en versturen. Via iTunes en Google play is de app gratis te downloaden.

Kosten en betalingsmogelijkheden

Spreekt de datingsite je aan en ben je tevreden, dan kun je kiezen voor een betaald lidmaatschap. Relatieplanet biedt naast een kosteloos abonnement de mogelijkheid tot een Full Membership. Met dit lidmaatschap kun je onbeperkt berichten sturen, alle foto’s van leden bekijken en zelf tot 20 foto’s plaatsen, 1 op 1 (webcam) chatten, onbeperkt interesse-berichten versturen, én je profiel komt hoger in de zoekresultaten! Bij inschrijving voor een Full Membership worden door Relatieplanet kosten berekend.

 • 1 maand Full Membership: €24,95
 • 3 maanden Full Membership (aanbevolen): €44,85
 • 6 maanden Full Membership: €59,70

Abonnementen kan je afsluiten en betalen via iDeal, Paypal en creditcard. Van tijd tot tijd zijn er ook acties, om het Full Membership voor een kortere periode uit te proberen. Om op de hoogte te blijven is het aan te raden om Relatieplanet te bezoeken.

Veiligheid Relatieplanet.nl

Relatieplanet houdt scherp in de gaten wat er gebeurt op hun datingsite. Hierdoor kunnen ze snel ingrijpen wanneer een member de vooropgestelde regels overtreed.

Wanneer een nieuwe member zich gratis aanmeldt bij Relatieplanet krijgt deze een aantal functionaliteiten tot zijn of haar beschikking. Deze zijn onder andere een eigen homepage, een eigen mailbox en een automatische zoekfunctie die geschikte singles voor je matched. Mocht het zo zijn dat je jouw profiel tijdelijk afgeschermd wilt hebben voor andere leden, dan is dit ook mogelijk!
Leden waarvan je geen reacties wilt ontvangen kunnen geblokkeerd worden.

Prettig daten

Relatieplanet heeft een Helpdesk die jou hulp kan verlenen en alle vragen kan beantwoorden. Relatieplanet is daarbij ook gewoon telefonisch bereikbaar. De helpdesk is 365 dagen per jaar beschikbaar en elke dag open van 09:00 tot 23:00, zodat je direct en snel geholpen wordt wanneer gewenst. Daarbij beschikt Relatieplanet over een datingcoach die gratis tips verstrekt om sneller succesvol te zijn.

Ervaringen met Relatieplanet

We mogen best stellen dat Relatieplanet één van de grootste en betere datingsites is ‘gewoon voor iedereen’. Op Relatieplanet is het eenvoudig om je profiel en bijbehorende foto’s te plaatsen. Dit zorgt dat je al een goed beeld kan vormen van een potentiële date. Online daten met Relatieplanet is gewoon erg makkelijk en de succesverhalen zijn inmiddels niet meer te tellen.

De balans met ervaringen van (ex-) gebruikers slaat positief uit. Relatieplanet verzorgt ook veel offline activiteiten zoals (speed)dating evenementen. Het is niet verrassend dat Relatieplanet inmiddels al vele prijzen heeft gewonnen, waaronder dus meerdere malen die voor de beste datingsite.

Gratis inschrijven op Relatieplanet

info@datecentrale.nlRelatieplanet.nl Review – Doelgroep, Functies en Kosten

Related Posts