Artikelen

10 Relatietips om je relatie spannend te houden

Het eerste jaar was je zo intens gelukkig en verliefd op elkaar. Alles van je nieuwe liefje was perfect of heel dichtbij perfectie. Maar na een tijdje merk je dat de kriebels in je buik minder worden en het verliefde gevoel wegtrekt. Je kijkt naar je partner en je vraagt je af of je wel gelukkig kan worden samen? Is dit het? Is het verliefd zijn wel echt houden van geworden? Dan ben je zeker toe aan relatietips!

Gelukkig hoeft dit niet direct te betekenen dat het over en uit is tussen jou en je partner. Vaak kan het ook de ‘sleur’ of gewoon een mindere periode zijn in de relatie. Het kan ook zomaar zo zijn dat jullie door drukte iets meer moeite moeten doen voor elkaar. Door stress op je werk/studie kan de spanning ook even weg zijn of wellicht zijn er andere zaken die spelen en invloed op de relatie hebben. Niets is meer cliché dan de ups & downs die elke relatie kent.

Toch is het vrij eenvoudig om deze gewoonte te doorbreken en snel weer uit de ‘down’ te klimmen. Deze ‘eenvoudige’ relatietips zullen je relatie namelijk in één keer weer naar de top helpen. Het is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt, maar ga er gewoon voor. Er zit vast minimaal één tip bij die je in de goede richting kan helpen! Go for it!

10 Eenvoudige Relatietips om je Relatie spannend te houden!

1. Hoe was zijn/haar dag? Vaak vraag je er na een tijdje niet meer naar, maar het is zeer belangrijk om deze interesse te blijven tonen. Door interesse te tonen laat je zien dat je aandacht hebt voor elkaar. Aandacht is op haar beurt weer essentieel in elke relatie.

2. Alles uitpraten. Onenigheden, conflicten en zelfs ruzies zullen er zijn en horen er ook bij. Ga ze, ook nu het slechter gaat, zeker niet ontwijken. Het is niet erg, zolang je het maar uitpraat en er samen over blijft praten.

3. Geef elkaar complimentjes. Zoiets kleins kan jullie relatie al een heel stuk verbeteren. Hoe moeilijk kan het zijn om even te laten weten hoe goed die ander er vandaag weer uit ziet, of hoe lekker hij gekookt heeft, of hoe trots je op hem bent wat hij voor elkaar heeft gekregen op zijn werk of studie!

4. Accepteer elkaars verschillen. Verschillende persoonlijkheden in een relatie kan heel goed. De een heeft bijvoorbeeld tijd voor zichzelf nodig en de ander wil alleen maar samen zijn. Het is alleen wel belangrijk om deze verschillen van elkaar te accepteren. Je kunt maar beter niet proberen om die ander te veranderen, want dit lukt meestal niet. Probeer jullie persoonlijkheidsverschillen te accepteren en vind een manier om hiermee om te gaan.

5. Blijf ook je eigen ding doen. Het is belangrijk om in een relatie ook nog een beetje je eigen ding te houden, ook al doen jullie al heel veel samen. Af en toe kan het best goed zijn om je even af te kunnen zonderen. Dit houdt de relatie langer in stand.

Relatietips Eerlijk & Aandacht

6. Besteed tijd aan elkaar. Ondanks dat je af en toe dingen zonder elkaar wil doen, is het ook belangrijk om de momenten samen te blijven koesteren. Dit hoeft echt niet altijd een dure vakantie te zijn, maar een avond samen films kijken doet ook al wonderen.

7. Blijf aantrekkelijk voor elkaar. Jullie kennen elkaar nu door en door en dat betekent dat je ook lekker jezelf kunt zijn. Hm, ja mee eens. Maar probeer toch af en toe weer wat aan jezelf te doen, zodat je je knap voelt. Dit zorgt absoluut voor een boost in je relatie.

8. Geef je fouten toe. Hoe moeilijk dit ook kan zijn, zeg gewoon af en toe sorry. En accepteer ook de excuses van de ander en blijf niet te lang boos.

9. ”Ik hou van je”. Vertel dit regelmatig (lees: elke dag) aan elkaar. Maar zeg het ook alleen als je het echt meent.

10. Sex. Dit mag ook zeker niet vergeten worden in het lijstje over relatietips. Doe het regelmatig en houd het spannend door bijvoorbeeld een nieuw standje uit te proberen.

Geen resultaat?

Hebben de relatietips geen succes en moet je onverhoopt toch op zoek naar een nieuwe relatie? Wellicht is het dan verstandig om met de basis van versieren en verleiden te beginnen. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze relatietips dan vernemen wij ze graag van je!

Auteur DateCentrale10 Relatietips om je relatie spannend te houden

Related Posts