Artikelen

9 Geweldige Tips voor een Eerste Date!

Je hebt iemand leren kennen waar het heel goed mee klikt. Jullie kunnen eigenlijk over alles met elkaar praten, maar elkaar echt ‘kennen’ doen jullie nog niet. Het is allemaal nog heel pril, maar jullie zijn wel allebei nieuwsgierig naar de gevolgen hiervan. Kan dit iets serieus worden? Hebben we echt zo veel gemeen als dat we denken? Vind de ander jou net zo leuk als jij hem/haar? Kortom, je wilt de beste Tips voor een Eerste Date!

Het is tijd voor de eerste date!

En met de date tips die ik je in dit artikel ga geven moet dat zeker goed komen! Lees het allemaal rustig door, neem het in je op. Lees het desnoods een paar keer of print het uit, wat voor jou het beste werkt. Je hoeft natuurlijk niet alles op te volgen, zie het meer als een richtlijn. Uiteraard moeten jullie zelf kijken wat er gebeurd op die eerste date, maar ik hoop dat dit artikel je wel een beetje kan helpen.

De voorbereiding

Nadat jullie het er over hebben gehad dat er een eerste date gaat komen, komt er wel wat voorbereiding bij kijken. Je wilt natuurlijk dat hij/zij je aantrekkelijk vindt, dus wil jij er voor zorgen dat je er verzorgt uitziet! Is het echt nodig dat je naar de kapper gaat, en zien anderen dat ook? Reserveer dan een plekje bij de kapper. Ben je het type dat haar nagels altijd bij laat werken, en heb je nu uitgroei? Niet zo netjes, dus misschien kun je je afspraak vervroegen bij de styliste?

Ook je kledingkeuze is belangrijk, zeker voor een eerste date. Je wilt er niet bij lopen alsof je net je bed uit komt, dus wel verzorgt, maar niet te overdreven. Te sexy is geen goed idee, maar te netjes of saai ook niet. Hou het zo neutraal mogelijk.

Waar gaan jullie heen?

Tijdens een eerste date willen jullie elkaar natuurlijk beter leren kennen. Het is dan niet verstandig om naar een plek te gaan waar het heel lawaaierig is, of juist waar je heel stil moet zijn. Een concert/festival is dus geen goed idee, evenals een bioscoop. Wel kan je de bioscoop combineren met een etentje of een drankje achteraf.

Verder hangt het natuurlijk ook van het seizoen af. Als je schaatsen geweldig vindt, maar het is hartje zomer, dan kun je beter wat anders bedenken. Onderstaande tips helpen je misschien met je keuze.

Tips voor een Eerste Date

  • Picknicken; picknicken is een goed idee voor een eerste date, mits het lekker weer is natuurlijk. Je kunt samen lekker wat eten en drinken, terwijl je elkaar leert kennen.
  • Rondsnuffelen; ga samen naar een rommelmarkt toe! Dat klinkt misschien niet zo leuk, maar je zou maar net iets tegenkomen van vroeger, waar een heel mooi verhaal achter zit..
  • Keukenhof; in de lente is De Keukenhof erg mooi. Maak er een leuk dagje uit van, en ga achteraf gezellig wat drinken samen.
  • Wandelen; een wandeling is ook altijd goed. Op de hei, in het bos of op het strand, het kan allemaal. Achteraf samen lunchen of wat drinken en je date is geslaagd!
  • Bioscoop; alleen naar de bioscoop gaan is wellicht niet zo’n goed idee omdat je elkaar dan niet echt kunt leren kennen. Maar als je het combineert met een etentje, of een drankje achteraf is het prima te doen!
  • Dierentuin; de dierentuin is altijd leuk, voor iedereen. Samen dieren kijken en kletsen, voordat je het weet ben je een paar uur verder.
  • Schaatsen; schaatsen is alleen leuk in de winter, en helemaal als jullie daarna op kunnen warmen met warme choco!
  • Snowboarden; is misschien niet je eerste keuze voor een date, maar het kan wel heel erg leuk zijn.
  • Poolcentrum; wat is er nou leuker als samen een potje poolen, een beetje kletsen, muziek op de achtergrond en een drankje in je hand? Juist, niks dus!

Vervoer

Hoe leuk en charmant het ook is als je date je thuis op wilt komen pikken, erg verstandig is het niet. Wat nou als hij/zij niet blijkt te zijn wie jij voor ogen had? De date ontzettend saai is, en jij gewoon liever terug naar huis wilt? Als jullie samen zijn gegaan, kun je niet zo maar weg. Dus pak liever je eigen auto, fiets, scooter of het OV, zodat je weg kunt wanneer jij dat wilt. Je hoopt natuurlijk dat dat niet hoeft, maar wat nou als het zo tegenvalt? Het laatste dat je dan wilt is bij je date in de auto zitten, terwijl je eigenlijk gewoon alleen wilt zijn.

Wie betaalt?

Natuurlijk, als vrouw ga je er meestal vanuit dat de man wel betaald. Maar we leven in 2018, en ook vrouwen kunnen en willen gewoon betalen. Misschien is hij wel het type dat vind dat jullie voor jezelf moeten betalen, of willen jullie allebei de rekening delen? Wat het dan ook is, zorg ervoor dat je je eigen geld in ieder geval bij je hebt! Wat nou als hij zijn portemonnee is vergeten? Je eerste date eindigen in de spoelkeuken, wil je echt niet hoor..

Ingewikkeld eten

Als jullie besloten hebben samen ergens te gaan eten, is het wel de moeite waard een goed restaurant uit te kiezen. Erg charmant is het niet als je zit te knoeien met je eten, dus de spaghetti slierten, sushi stokjes, grote hamburgers en kipkluifjes kun je beter achterwege laten! Voor een latere date is dat prima trouwens, zeker als je fan bent van Lady en de Vagebond is de spaghetti misschien een goed idee, maar voor een eerste date (waar je toch al zenuwachtig voor bent) is het niet zo handig als je zit te klungelen met je eten.

Kansen geven

Oké stel, je had je enorm verheugd op deze eerste date, maar nu blijkt dat hij toch best wel tegenvalt. Wat doe je dan? Stap niet gelijk op met een smoesje, maar geef hem/haar een kans. Waarschijnlijk is je date net zo nerveus als dat jij bent, en misschien duurt het wat langer voordat hij/zij los komt. Probeer het luchtig te houden, zorg dat je date zich op zijn/haar gemak voelt en kijk hoe het dan loopt. Blijft het ook dan tegenvallen, dan kun je maar beter eerlijk zijn, en afscheid nemen.

Geen telefoon!

Als jouw date continu op zijn/haar telefoon zou zitten, of het geluid aan zou laten staan, zou jij je daar waarschijnlijk heel erg aan gaan irriteren. Dat gebeurd andersom ook. Zorg er dus voor dat je telefoon op stil staat, of zet hem helemaal uit als dat mogelijk is. Jullie willen elkaar tenslotte leren kennen en het leuk hebben met elkaar, niet met elkaars vrienden, familie en/of collega’s, toch? Zorg er vooral voor dat jullie oog voor elkaar hebben, en niet voor je telefoon. Dat ene appje kan echt wel een paar uur wachten. En word je gebeld door iemand die je echt op moet nemen? Excuseer je dan even, en loop even weg van je date. Wel zo netjes.

Psychologische sessie

Het is niet de bedoeling dat jullie eerste date een psychologische sessie word. Ga het dus niet hebben over die ene vervelende ex, je lastige familie of je traumatische jeugd. Als jullie serieus aan het daten zijn of een relatie hebben, is het een ander verhaal. Maar dan komen dat soort dingen vanzelf aan bod. Maar op de eerste date kun je dat maar beter voorkomen. Niemand heeft er tenslotte wat aan als jij overstuur aan tafel zit omdat je verleden naar boven komt.

Afscheid nemen

Jullie hopen natuurlijk allebei dat de date geslaagd is, en dat de ander graag nog eens met je af zou willen spreken. Als dat zo is, dan is dat super natuurlijk! Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat een van jullie, of allebei, het niet zo geslaagd vond en liever geen vervolg date ziet.

Als jij er zo over denkt, wees dan vooral eerlijk naar je date toe. Doe geen valse beloftes zoals “ik bel/app je snel” “ik vond het leuk” en “we moeten dit snel nog eens overdoen”. Aan valse beloftes heeft niemand iets. Natuurlijk is het voor de ander niet leuk om afgewezen te worden, maar liever na de eerste date, als dat je hem/haar nog een paar dates aan het lijntje houdt, en op het moment dat er gevoelens bij komen kijken, dan zeggen dat je niet verder wilt.

Natuurlijk gaat elke eerste date anders, geen mens is tenslotte hetzelfde. Maar ik hoop wel dat ik jou met deze eerste date tips een beetje op weg heb kunnen helpen, en je wellicht ook wel iets minder zenuwachtig heb weten te maken.

Genieten

Probeer vooral te genieten van deze eerste date. Misschien loopt dit allemaal wel heel goed, dan wil je niet over een paar jaar terug kunnen kijken op “die eerste rampzalige date”, toch? Doe je voordeel met deze tips voor een eerste date

Belangrijk is ook om vooral jezelf te blijven. Ga je niet anders voordoen, daar heeft niemand wat aan. Bovendien, als dat masker een paar dates later afvalt, en je een heel ander persoon blijkt te zijn, kan het maar zo zijn dat dat ook gelijk je laatste date was met deze persoon.

info@datecentrale.nl9 Geweldige Tips voor een Eerste Date!