Artikelen

Valentijn 2019

Het is weer bijna Valentijn en dus de hoogste tijd om je partner of (toekomstige) geliefde eens goed te verrassen of te verbazen! Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ook tijdens Valentijn 2019 weer voor de ultieme verrassing en het perfecte cadeau? Alles rondom Valentijn lees je in dit artikel, je leest en leert onder andere:

  • Inspiratie voor de leukste cadeau’s, ook om zelf te maken.
  • Alles over bloemen, hoe en welke bloemen laat je bezorgen?
  • Wat koop je voor een man, wat koop je voor een vrouw?

We gaan overal op in. Bovendien krijg je nog wat leuke inspiratie mee voor leuke Valentijn gedichten en voor een aftelkalender voor Valentijn. Kortom, de basis voor een succesvolle en vooral romantische dag, waarop je je geliefde eens lekker extra mag verwennen.

Bloemen Valentijn | DateCentrale.nl

Bloemen Valentijn

Een leuke Valentijn verrassing blijft natuurlijk om een leuk bosje bloemen te laten bezorgen. Uiteraard wel geheel in stijl en anoniem, wel zo leuk om de spanning erop te houden. Of je nu net verliefd bent of juist je liefde wilt laten blijken, of al jaren getrouwd bent. Valentijn blijft een spannende manier om elkaar leuk en vooral lief te verrassen. Grijp die kans dus vooral!

Voor welke typische Valentijn bloemen kies je dit jaar? Elk jaar een bos rozen kan afgezaagd worden, tenzij je er een leuke traditie mee hebt. Elk jaar bijvoorbeeld één roos meer geven is een lief idee. Traditioneel gezien is het natuurlijk om één rode roos te geven, maar ook dit elk jaar weer kan al snel minder origineel worden.

Om leuke inspiratie op te doen hebben wij de leukste bloemen voor Valentijn op een rij gezet voor je. Zeer eenvoudig en snel te bestellen, ook als je er net even te laat aan denkt. Laat de bloemen met een gerust hart bij je geliefde afleveren. Hierdoor heb je er zelf geen omkijken naar en weet je zeker dat er verse bloemen geleverd worden.

Bloemen laten bezorgen voor Valentijn:
Bloemen bezorgen bekijk de boeketten in 360

Valentijn cadeau

Wat als je net even verder wilt gaan dan een bosje bloemen, of één rode roos? Dan is het natuurlijk leuk om je Valentijn te verrassen met een cadeau voor Valentijn. Maar wat ga je shoppen? Het is vaak lastig om precies te weten waar je je geliefde blij mee maakt. En het is ook niet helemaal het moment om een praktisch cadeau te kopen. Je wilt natuurlijk origineel zijn, maar vooral romantisch.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten of het een mannen cadeau Valentijn betreft of een Valentijn cadeau voor een vrouw. Ga je voor creatief en kies je ervoor om je Valentijn cadeau zelf te maken? Om je op weg te helpen geven wij je enkele cadeau tips voor Valentijn mee. Hopelijk kun je zo bepalen wat het perfecte en beste cadeau voor Valentijn is, dat bij jouw geliefde past.

Bekijk hier leuke cadeau inspiratie

Kaartje sturen naar jouw Valentijn

Een kaartje sturen hoort er natuurlijk nog helemaal bij tijdens Valentijn. Er is vandaag de dag veel keuze uit romantische kaartjes. Het leuke aan een kaartje is ook dat je er een persoonlijke boodschap op kunt zetten. Tegenwoordig ontwerp je zelfs je eigen kaartjes binnen een handomdraai.

Mocht je een dilemma hebben en meerdere Valentijns kaartjes willen versturen dan is dat ook geen probleem. Het is mogelijk om dezelfde kaart, of enigszins aangepast, eenvoudig naar meerdere mensen te versturen. Zonder dat dit onnodige kosten met zich meebrengt. Makkelijk dus om meerdere mensen te verrassen met een leuke kaart voor Valentijn.

Kaartje2go.nl

Cadeau tips Valentijn

Heb je echt totaal geen idee wat je voor Valentijn moet kopen? Omdat je degene op wie je verliefd bent nog niet goed kent. Of juist al jaren achter elkaar een Valentijn cadeau moet kopen? We helpen je graag op weg met wat leuke algemene cadeau tips, maar ook met specifieke inspiratie voor een Valentijns cadeau voor haar of juist een leuk mannen cadeau voor Valentijn.

Enkele leuke cadeau tips voor Valentijn:

Altijd weer lastig, als je al enig idee hebt dan zullen deze tips je zeker verder helpen. Wat is nu eigenlijk het beste cadeau voor Valentijn? Wat krijgen mensen graag? Uit onderzoek blijkt dat het vooral om de lieve gedachte achter het cadeau gaat, dan om het daadwerkelijke cadeau zelf. Maar goed, een tekening is leuk, maar het kan vast romantischer. We zijn op zoek gegaan naar het beste cadeau voor Valentijn en geven praktische voorbeelden van Valentijns cadeaus voor haar en leuke ideeën voor een Valentijns cadeau voor hem.

Beste cadeau voor Valentijn

Het beste cadeau voor Valentijn vinden blijft altijd lastig. Van oudsher is het vooral traditioneel om een kaart te sturen of een enkele roos. De afgelopen jaren is dit commercieel gezien uitgegroeid tot het geven van meer en grotere cadeaus. Natuurlijk is er niet één algemeen beste cadeau voor Valentijn, gelukkig maar. Dat zou betekenen dat iedereen elk jaar weer hetzelfde voor elkaar zou kopen.

Wel zijn er natuurlijke leuke cadeaus die je voor een man of vrouw kan kopen. Enkele leuke en vooral romantische cadeaus lichten we hieronder voor je uit.

Mannen cadeau Valentijn

Mannen zijn aparte wezens en hoe kunnen vrouwen een man nu echt blij maken met Valentijn? Een cadeautje, een bosje bloemen of een romantische avond met kaarsen en zwoele muziek?

Whiskey glas

Een leuk Valentijns cadeau voor mannen die van een glas whiskey houden is.. Een whiskey glas! Deze zijn er tegenwoordig in allerlei hippe vormen. Sommige bevatten originele manieren om je whiskey koud te houden. Denk aan een roestvrijstalen kogel die je in kan vriezen. Op deze manier verliest de whiskey geen smaak door ijs dat smelt, maar koelt het tegelijkertijd wel af.

Shop hier leuke whiskey glazen

Tegenwoordig shop je de sterke drank, zoals lekker whiskey, er eenvoudig online bij. Naast whiskey is er ook een ruim aanbod aan andere sterke drank. Denk aan Rum, likeur, wodka, cognac en gin.

Bestel hier voordelig online drank

Valentijns cadeau voor haar

Vrouwen zijn gelukkig ook aparte wezens en het kan ook zeer lastig zijn om een leuk Valentijns cadeau voor haar te vinden. Wij helpen je graag op weg door leuke tips te geven voor een Valentijns cadeau voor haar. Waar maak je je vriendin of vrouw echt blij mee?

Onder andere met onderstaande cadeaus. Laat uiteraard ook wat persoonlijke invloeden meewegen. Een vrouw die heel erg met haar uiterlijk bezig is zal blijer worden van iets dat daar mee te maken heeft natuurlijk. Inspiratie voor een Valentijns cadeau voor haar lees je hieronder.

Beauty box

Vrouwen en beauty gaan zeer goed samen en dat zal ook niet snel veranderen. Jonge vrouwen, oude vrouwen, haast alle vrouwen vinden verzorging belangrijk. Waarom zou je niet een leuke beauty box kopen voor je geliefde? Om er een draai aan te geven en het iets romantischer te maken kun je de beauty box natuurlijk vullen met beauty spullen. Heb je daar wat minder verstand van, doe er dan gewoon een cadeaubon in en wat chocolaatjes bijvoorbeeld.

Shop hier een leuke beauty box

Hippe ketting

Een ketting is een perfecte manier om je liefde kenbaar te maken. Of om je te verbinden met elkaar. Wat is leuker dan een sieraad dat jullie aan elkaar zal verbinden? Ook al ben je niet bij elkaar, de ketting zorgt voor verbinding. Kies voor een zilveren ketting of een gouden ketting met of zonder hanger. Wanneer je voor een hanger kiest kun je natuurlijk een romantisch hartje kiezen.

Je kunt hier ook een persoonlijke draai aan geven door voor een hanger te kiezen die matcht met de andere hanger. Jij draagt dan bijvoorbeeld een half hartje en je wederhelft de andere helft van het hartje. Of bekend, maar niet minder romantisch, een slotje en een sleutel. Er zijn heel veel opties om uit te kiezen die geheid passen bij jouw geliefde.

Bekijk hier hippe zilveren en gouden kettingen

Valentijn gedichten

Poëzie en liefde zijn nauw verwant aan elkaar. Een liefdesgedicht kan dan ook zeer goed in de smaak vallen en zijn vruchten afwerpen. Wanneer je op Google zoekt naar Valentijn gedichten kom je ontelbaar veel resultaten tegen. Helaas zijn deze vaak algemeen en passen ze niet geheel bij de situatie of bij je geliefde. Natuurlijk is het leuker als je zelf een persoonlijke draai aan het Valentijn gedicht kan geven. Vandaar hebben we enkele leuke opzetjes voor je gemaakt, welke je geheel naar eigen smaak kan aanpassen.

Tip: Stel een paar Valentijn gedichten samen en vraag eens aan iemand in je nabije omgeving welke het leukste is. Jij bent uiteraard de enige die weet welke details er in het gedicht moeten komen te staan, maar een objectieve blik is vaak goud waard. Op deze manier kun je perfecte Valentijn gedichten zelf samenstellen.

Leuke opzetjes voor Valentijn gedichten:

Ik zoek een woord.
Een heel nieuw woord.
Het woord dat niemand kent.
Een woord dat zeggen wil dat jij de liefste bent.

Bedankt voor alles
ik ben blij met jou,
en dit zeg ik niet zomaar,
dit zeg ik omdat ik van je hou.

Duizend sterren in de wereld,
slechts één is er van goud,
duizend jongens op de wereld,
slechts één waar ik van houd

Altijd in m’n gedachten,
dagen en nachten.
Steeds wil ik bij je zijn
m’n allerliefste Valentijn.

Onze eerste kus was in de schuur,
je miste mijn mond en kuste de muur

Mijn hart is een kanarie,
Mijn ribbenkast zijn kooi
Hij zingt voortdurend larie,
Maar soms verduiveld mooi

In de ochtend kan ik niet eten, omdat ik aan je denk.
‘s Middags kan ik niet eten, omdat ik aan je denk.
In de avond kan ik niet eten, omdat ik aan je denk.
‘s Nachts kan ik niet slapen, omdat ik honger heb.

Als ik jou zie, zie ik de zon
Wanneer ik de zon zie, zie ik de zee.
Als ik de zee zie, wordt ik misselijk

Een vrouw als jij, heb ik nog nooit gekend.
Sterker nog, ik zou niet weten wie je bent

Rozen verwelken en schepen vergaan…
dus koop geen rozen en ga met het vliegtuig voortaan

Ik schreef je naam in de sneeuw,
met daarachter lieve schat
het is mij altijd bijgebleven
dat ik daarna zo’n koude vinger had

Lang gewacht, stil gezwegen,
niet gedacht… toch gekregen

Ik zou willen zijn als een traan,
Geboren worden in je ogen,
Leven op je wangen,
Sterven op je lippen

 

Aftelkalender Valentijn

Aftelkalender Valentijn

Slechts één dag per jaar alles uit de kast halen voor je geliefde is natuurlijk veel te weinig. Gelukkig is het ook mogelijk om de voorpret wat te vergroten met een aftelkalender voor Valentijn. Hoe ziet zo’n aftelkalender valentijn er precies uit? Het hoeft niet heel moeilijk te zijn. Natuurlijk kun je de eenvoudige weg kiezen en een doos lekkere bonbons bestellen. Maar het kan nog romantischer. Je kan natuurlijk ook zelf een doosje maken waar je 30 leuke dingen van je partner opschrijft. 30 dagen voor Valentijn geef je deze Valentijn aftelkalender en elke dag mag je geliefde één briefje uit het doosje halen en lezen.

We hebben het eerder over het perfecte Valentijn gedicht gehad. Tussen de 30 dingen waardoor jij zo extreem van je partner houdt kun je natuurlijk ook goed een paar lieve gedichtjes doen. Voor Valentijn is de tekst vaak minder belangrijk dan de (onderliggende) boodschap. Een aftelkalender voor Valentijn is dus niet alleen leuk en lekker, maar ook een perfecte manier om de dagen of zelfs maand(en) voor Valentijn tot een romantische tijd om te toveren.

Geschiedenis Valentijn

Er zijn wisselende verhalen over het ontstaan van Valentijn. Zo zou het met de geschiedenis te maken kunnen hebben, maar dit is niet zeker. Het is voornamelijk een commerciële aangelegenheid die in de loop der jaren niet meer zo zeer om het anoniem verklaren van de liefde gaat, maar ook om het verklaren van liefde in het algemeen. In het jaar 496 werd Valentijnsdag echter al geïntroduceerd door Paus Gelasius I. Indertijd was er echter al geen enkel detail meer bekend over de heilige Valentijn.

Desalniettemin blijft Valentijnsdag natuurlijk een geweldige dag om met je geliefde te vieren. Wij raden je dan ook zeker aan om er ook dit jaar weer een leuke Valentijnsdag van te maken. En ben je single? Niet getreurd, veel datingsites hebben in aanloop naar Valentijnsdag mooie acties. Hierdoor kun je vaak van een korte gratis proefperiode gebruik maken of tegen een flinke korting gebruik maken van alle diensten.

Weten welke datingsite bij je past? Gebruik dan de Datingsite Vergelijker!

Hopelijk heeft dit artikel je op weg geholpen om er ook dit jaar weer een super dag van te maken. Heb je tips of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Mail ons gerust op info@datecentrale.nl!

Auteur DateCentraleValentijn 2019

Related Posts