Artikelen

Verleiden als een casanova

Weet jij hoe je moet verleiden als een casanova en hoe jij de mannen of vrouwen om je vinger kan winden? Waarschijnlijk niet, want anders zou je dit artikel niet lezen. Daar is overigens niks mis mee, er zijn veel mensen die niet weten hoe ze moeten verleiden. Ze denken vaak dat dit wel zo is, maar zijn vervolgens teleurgesteld wanneer het niet is gelukt. In dit artikel vertellen wij je wat een casanova precies is, wat verleiden is en hoe je dit het beste kan doen.

Casanova betekenis en uitleg

Wil je leren verleiden als een casanova, dan moet je natuurlijk eerst de casanova betekenis weten. De naam casanova komt van Giacomo Girolamo Casanova. Dit was in de 18e eeuw een beroemde avonturier uit Venetië. Zijn naam werd synoniem voor vrouwenversierder en dit komt vooral door zijn memoires. Een casanova wordt gezien als iemand die geobsedeerd is door het versieren met de nodige verleidingsstrategieën. Een casanova weet dus precies wat hij moet doen om de vrouwen om zijn vinger te winden en geniet hier ook heel erg van.
Goed, nu we weten wat een casanova precies is, is het tijd om naar de volgende betekenis te kijken namelijk, verleiden. Want wat betekent verleiden nou eigenlijk?

Verleiden betekenis en uitleg

Verleiden is eigenlijk niets meer dan iemand versieren. Andere synoniemen voor verleiden of versieren zijn veroveren en het hof maken, en bij jongeren worden de woorden fiksen en hosselen vaak gebruikt. Iemand versieren doe je wanneer je interesse hebt in diegene en daar een date mee wilt hebben, een simpele one night stand of een relatie. Je kan dus iemand verleiden in de kroeg of binnen een vriendenkring, maar dit kan ook online. Bijvoorbeeld door te beginnen met casual dating. Wel werkt het dan anders, want je kunt hierbij je lichaamstaal niet gebruiken en dit is meestal toch wel belangrijk. Dit zullen we verder in dit artikel nog uitgebreid bespreken.

Hoe kan je een vrouw verleiden?

Veel mannen willen graag vrouwen verleiden, maar lang niet iedereen is hier ook toe in staat. Bijvoorbeeld omdat ze niet zelfverzekerd genoeg zijn of dit niet uitstralen, verlegen of bang zijn of omdat ze er geen ervaring in hebben. Het doel van het verleiden van een vrouw is natuurlijk dat je meer contact met haar wil, of dit nou eenmalig is of voor vast. Maar hoe kun je een vrouw verleiden? Je zou een vrouw kunnen versieren door:

 • Het beste in haar naar boven te brengen
 • Eventuele tekortkomingen van haar aan te vullen
 • Laten merken dat je haar leuk vindt
 • Wensen of dromen te vervullen
 • Een behoefte scheppen waar je vervolgens zelf in kan voorzien
 • Onverwachte dingen te doen
 • Zorgen dat ze aan je blijft denken
 • Haar duidelijk maken dat jij de beste keuze voor haar bent
 • Er zelf goed uit te zien
 • Met haar te flirten
 • Goede gesprekken te hebben
 • Een hechte band op te bouwen
 • Grappig zijn en intelligent overkomen

Naast al deze punten helpt seksueel contact natuurlijk ook heel erg mee, al moet je daar ook niet te snel mee willen gaan. Als je op de eerste date al met haar naar bed wilt, kan het ook goed zo zijn dat zij denkt dat je het alleen maar om de seks doet. Beter is het dan om de spanning wat op te bouwen en nog even te wachten met seks. Wat dan wel een goed idee is om als eerste date te gaan doen, is iets wat voor spanning en opwinding zorgt. Door de adrenaline die daarbij vrij komt, kan het maar zo zijn dat ze eerder gevoelens voor je krijgt. Een activiteit met spanning kan dan zijn bungeejumpen of parachutespringen, maar ook een dagje naar een pretpark met achtbanen. Wil je het liever iets rustiger aan doen, dan zorgt een enge film meestal ook voor genoeg spanning.

Hoe kan je een man verleiden?

Meestal zijn het de mannen die de vrouwen willen verleiden, maar het kan natuurlijk net zo goed andersom! Het is dan alleen niet handig met bovenstaande punten aan te komen, omdat deze lang niet allemaal zullen werken bij een man. Wil je een man verleiden, dan doe je er allereerst goed aan er netjes en goed verzorgd uit te zien. Zorg er dus voor dat je persoonlijke hygiëne uitgebreid gedaan is, dat je haar goed zit, nagels en make-up zijn gedaan en dat je leuke, vlotte kleding aanhebt die je ook echt goed zitten. Bij sommige mannen heb je al effect als je naar ze lacht en een knipoog geeft, bij de ander moet je iets meer moeite doen.

Een vrouw is vaak wat meer afwachtend, maar geeft wel signalen af. Deze signalen kun je als vrouw ook goed gebruiken wanneer je een man wilt verleiden. Door hem aan te kijken, te glimlachen en een knipoog te geven bijvoorbeeld. Maar ook door telkens zijn kant op te kijken en te laten merken dat je interesse in hem hebt. door rechtop te zitten, je borst vooruit en je kin omhoog, straal je uit dat je zelfverzekerd bent en dit vindt een man ontzettend aantrekkelijk.

Een man verleiden kan ook heel makkelijk door met hem te praten en empathie te tonen. Voer een echt serieus gesprek, bijvoorbeeld over waar hij is opgegroeid. Al snel zal hij het over zijn familie gaan hebben, en daarbij komen meestal de eerst serieuze zinnen al. Een vader die is weggegaan of een moeder die vreemdging. Een broertje dat ziek is geweest of een doodgeboren zusje. Allemaal punten waarop jij oprecht kan reageren en empathie kan tonen. Dit zorgt ervoor dat hij zich veilig en vertrouwd voelt bij je, en dat schept een band.

Je partner verleiden tot meer…

Zit je in een vaste relatie maar heb je weleens behoefte aan iets anders? Dat is op zich vrij logisch, er zijn veel mensen die zich zo voelen. Zou je bijvoorbeeld graag eens een trio willen doen, of willen kijken bij een seksclub, dan kun jij je partner verleiden in de hoop dat hij/zij daarmee instemt. Dit is alleen wel lastig want de kans is aanwezig dat het hem/haar totaal niet trekt, en dan doe je het dus voor niks. Bovendien bestaat er een kans dat hij/zij zelfs boos of geïrriteerd raakt, en dat wil je niet.

Wat zou kunnen werken is om door middel van seks je zin te krijgen. Zo zou je je partner een heerlijke uitgebreide massage kunnen geven, inclusief wat zoen- en streelwerk. Als vrouw zijnde kun jij je man natuurlijk ook verrassen met een striptease. Als je daarna ook nog boven op hem klimt, is de kans meer aanwezig dat hij ermee instemt. En zo niet, heb je alsnog een leuke avond gehad.

De andere manier is om te gaan zeuren of zelfs huilen om je zin te krijgen, al is dit wel erg kinderachtig en daarnaast heeft het meestal geen effect. De kans is groter dat je partner vindt dat jij je aanstelt, dan dat hij/zij meegaat in je idee.

info@datecentrale.nlVerleiden als een casanova

Related Posts