Artikelen

Wat zijn de verschillen tussen Casual Dating en Seksdating?

Als je op zoek gaat naar een datingsite, merk je al snel dat de ene net iets anders is als de ander. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten datingsites, casual dating en seksdating. Natuurlijk zitten daarbinnen ook nog een aantal verschillende datingsites, denk daarbij aan 50+ dating, gay dating of daten voor hogeropgeleide. Maar in dit artikel lees je vooral de verschillen tussen casual dating en seksdating.

Casual Dating

Casual dating is eigenlijk normaal op zoek gaan naar een date, zonder dat daar gelijk seks bij komt kijken. Er zijn genoeg mensen die wel ingeschreven willen staan op een dating site, maar niet perse gelijk op zoek zijn naar seks. Natuurlijk kan het voorkomen dat je, naarmate het gesprek vordert, het later wel over seks gaat hebben, maar bij casual dating is dat niet de intentie. Casual sex komt dus wel eens voor, maar echt pas wanneer je elkaar al beter kent.

Casual Definitie

Wat betekent dat nou eigenlijk, casual? Letterlijk vertaald betekend het informeel. Een casual datingsite is dus een site die wel gericht is op het daten met elkaar, maar niet in eerste instantie gericht is op de seks. Gewoon elkaar aanspreken, een praatje maken, elkaar leren kennen en daarna verder kijken. Maar het kan ook zijn dat er mensen zijn die zich hier inschrijven omdat ze er discreet mee om willen gaan. Bijvoorbeeld omdat ze al in een relatie zitten, of omdat ze niet willen dat anderen er achter komen, dat ze online op zoek zijn naar seks.

Een casual relatie

Als je je inschrijft op een datingsite, dan wil je natuurlijk iets bereiken. Waar dat bij een seksdating site meer gericht is op seks, is het op een casual datingsite meer gericht op een relatie. Contact hebben met iemand via zo’n datingsite kan ook prima uitlopen tot een casual relatie, omdat je elkaar gaandeweg al veel beter leert kennen. Waar je op een datingsite gericht op seks vrijwel direct over seks begint, is dat hier niet zo. Je zal eerder de vraag krijgen wat je wilt bereiken in het leven, als dat ze je een vraag stellen over je favoriete standje.

Friends with benefits effect

Maar natuurlijk kan het ook voorkomen dat er uit zo’n casual gesprek, alsnog alleen maar seks uit voortkomt. Misschien liggen jullie qua interesses en gedachtegangen wel mijlenver uit elkaar, maar is er toch een bepaalde aantrekkingskracht. Casual sex is dan zeker een optie. En dat kan bij één keer blijven, maar dat kan ook uitlopen tot een friends with benefits relatie. Zo’n relatie komt nog best vaak voor namelijk. Sommigen willen geen standvastigheid, willen niet officieel een setje zijn, maar hebben we behoefte aan een vaste bedpartner. Als dit voor jullie beidde goed werkt, is dat ook helemaal prima natuurlijk. Maar, ben je het er niet mee eens, of veranderen je gevoelens, is het wel belangrijk dat uit te spreken, om naderhand meningsverschillen of ruzies te voorkomen.

Ben je nog op zoek naar een goede casual datingsite? Check dan onze datingsites vergelijker!

Seksdating

Seksdating is een erg bekende vorm van online daten. Mensen schrijven zich dagelijks in op een datingsite gericht op seks, in de hoop een seksdate of een gratis seksdate te scoren. Dat is ook niet zo gek, want het is makkelijk. Je hoeft de deur niet uit, je hoeft je niet bloot te stellen en met klamme handjes tegenover elkaar te zitten, maar zit veilig achter je computer. En in een tijdperk waarin iedereen online is, is dat natuurlijk ideaal. Maar, wat is seksdating nou eigenlijk?

Een seksdate scoren

De voornaamste reden om je in te schrijven op een seksdating site is omdat je op zoek bent naar een seksdate. Het woord zegt het natuurlijk zelf al, als je op een site als deze ingeschreven staat, dan ben je niet op zoek naar uitgebreide levensverhalen, maar wil je eigenlijk gewoon scoren. Toch ben je er niet met amper twee berichten. Het is vrij logisch dat je elkaar eerst een beetje leert kennen, want je wilt natuurlijk wel weten wie je in huis haalt.

Maar er zijn altijd mensen die met een seksueel openingsbericht gelijk hopen te scoren. Als je ze dan vraagt wat over zichzelf te vertellen, zijn ze beledigt, want ze willen echter alleen maar seks. Het best is echter, om daar niet op in te gaan. Met een totale onbekende afspreken is niet handig, en bovendien komt het de seks ook niet ten goede, als je niet weet of er enige vorm van chemie is tussen jullie.

Hoe je in 10 simpele stappen een seksdate scoort, lees je hier.

Op zoek naar een gratis seksdate

Ook zijn mensen vaak op zoek naar een gratis seksdate. Wat niets meer betekent dan dat je op zoek bent naar een gratis seksdating site, waar je niet hoeft te betalen voor het versturen van berichten. Bij de meeste sites moet dat wel maar, er zijn er wel een aantal waar dat niet hoeft. Toch heeft het betalen van berichten ook voordelen. Mensen die niet serieus op zoek zijn, zullen dat namelijk niet zo snel doen. Dus is de kans vele malen groter dat je met iemand in contact komt, die net zo serieus op zoek is, als jijzelf.

Seksdating voor homo’s

En dan zijn er natuurlijk ook nog datingsites, gericht op de gay community. Deze sites zijn alleen voor homo’s, zodat je niet het risico loopt tegen iemand te praten die hetero is. Dat zou zonde zijn van je berichten. Bovendien hoeft niemand bang te zijn zich buitengesloten of gepest te voelen, omdat iedereen op deze site gelijk is. Verder zit er eigenlijk geen verschil tussen de seksdating sites voor hetero’s en voor homo’s. Een goede gay datingsite voor seks is bijvoorbeeld Gaydatespot.

Maar welke site kies je?

Wat nou de beste seksdating site is, dat kunnen wij niet voor je bepalen. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak, eigen eisen en voorkeuren. Jouw top 5 van datingsites zal er dus anders uitzien dan die van je buurman of vrouw. Het is dus heel erg lastig om een site te benoemen die als beste uit de test zou komen. Het beste is om de datingsite te kiezen die het beste aansluit op jouw voorkeuren en behoeftes. Dit kun je allemaal makkelijk bekijken via de datingsite vergelijker.

Weet je nou niet zo goed hoe je het allemaal aan moet pakken? Bekijk deze tips dan eens!

 

 

RenateWat zijn de verschillen tussen Casual Dating en Seksdating?

Related Posts